fbpx
Nyomj Entert

Kelet-Európa legjobb street art alkotásai | TOP 5

Sokan vandalizmusnak tartják, mások művészetnek, egy azonban biztos: Közép-Európa számtalan városában megtalálható a street art műfaja, színesítve a városi életet és köztereket egyéni, sokszor provokatív hangvételű művekkel. Az egyik street art alkotás színesen tűnik ki környezetéből, míg egy másik beleolvad abba, de akad olyan is, amit csak az igazán szemfülesek fedeznek fel. Egy megosztó és sokszínű műfaj régiós válogatása következik. 

Groteszk mesejelenet Varsóban | Varsó, Lengyelország

Ennek a mesebeli, de groteszk és egyedi karaktereket megelevenítő falfestménynek az elkészítésénél Diego Miedo olasz művész különleges segítséget kapott: helyi iskolás gyerekek ragadtak ecsetet mellette.

Fotó: Agnieszka Pisarska

Művészet és street art kavalkádja | Ljubljana, Szlovénia

Nehezen különválaszthatók itt az alkotások, de ez talán nem is fontos. Ljubljana egyik legszínesebb területe Metelkova, egy autonóm kulturális központ, ahol az alternatív street art, a zene és a művészetek találkoznak. Itt nem számít, honnan jössz, a különböző alkotások találkozása pedig szinte egységes képet nyújt. A képek a falakkal már összetartoznak – csakúgy, mint az ott alkotók.

Fotók: itinari

Hazai popkultúra | Budapest, Magyarország

0036 Mark a nyolcvanas és kilencvenes évek filmjeiből és rajzfilmjeiből merít inspirációt alkotásaihoz. A hazai és nemzetközi popkulturális utalások és a különböző világok keveredése egy szerethető és humoros képi világot teremt, mellyel szinte mindannyian azonosulni tudunk.


Prága különös és bizarr oldala | Prága, Csehország

Prága utcáit járva rengeteg a műfajba sorolható alkotást találunk, ha pedig ezek közt olyat látunk, amely provokatív, megosztó és szokatlan, akkor könnyen lehet, hogy David Černý cseh szobrász kreációjába botlottunk. A Babies című installáció megbízásból készült, a Zizkov Tv-toronyra mászó kilenc babán túl három közelebbről is megtekinhető a Kampa Parkban.

Fotó: Armin S Kowalski

Vidám multiplex | Kijev, Ukrajna

Egle Zvirblyte egy mozilánctól kapott megbízást, hogy fessen plakátot Kijevben. A plakát kirobbanóan színes és humoros, reklám helyett pedig a márka által képviselt arculatra reflektál.

Forrás: Itinari, Urban Művészet

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük