fbpx
Nyomj Entert

Kifinomult és praktikus | Monolith Coffee Table

Elegáns és egyszerű esztétika a Bauhaus formavilágával társítva: a Pavel Vetrov ukrán tervező által megalkotott dohányzóasztal monolitszerűen díszítheti lakásunkat, elnevezését is erről kapta.

Pavel Vetrov jelenleg az ukrán fővárosban, Kijevben dolgozik formatervezőként. „Pályafutásom a 3D-látványtervezés iránti szeretetemhez köthető. Kezdetben belsőépítészettel foglalkoztam, de ma már egyre több bútortervezői projektben is részt veszek” – mondta el Pavel. A tervező számos nemzetközi márkával dolgozott már együtt, ezek közt megtalálható a spanyol Missana, a skandináv vonalat képviselő dán Bolia vagy az észt Woodman bútorgyár. Ezúttal a Monolith Coffee Table névre hallgató asztalát mutatjuk be nektek, ami az ausztrál Hegi Design House megbízásából készült.

A Monolith dohányzóasztal formavilágát a Bauhaus stílusjegyei inspirálták, egyszerű geometriai alakzatokra épül, valamint kifinomult görbe vonalak és matematikai szögek határozzák meg. Az elegáns, letisztult, a skandináv designt felidéző bútordarab nemcsak esztétikailag kiemelkedő, hanem praktikus is egyben. Bár egyszerű sziluett jellemzi, nevét mégsem igazán formavilágáról kapta: a „monolithatást” textúrája és anyaghasználata idézi meg, ugyanis a Monolith Coffee Table egyetlen alapanyagból, kőrisfából készül.

Az asztalt háromféle kivitelben, natúr, barna és fekete tónusokban, valamint kör és négyzet alakú asztallappal is beszerezhetjük. A Monolith Coffee Table ráadásul az ausztrál Good Design Awards 2020 Bútor és világítótestek kategóriájában elismerésben is részesült.

Ha a formatervezés szerelmesei vagytok, további kifinomult bútordarabokért nézzetek szét Pavel Vetrov honlapján!

Pavel Vetrov | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük