fbpx
Nyomj Entert

Környezetbarát utasszállítás | Airbus

Az Airbus repülőgépgyártó bemutatta zéró emissziós, hidrogénmeghajtással működő repülőgép-koncepcióit, amelyekkel lehet, hogy 2035-től mi is utazhatunk.

A ZEROe névre hallgató koncepciók más-más megoldással mutatják be a zéró károsanyag-kibocsátású repülés lehetőségeit. Az Airbus három elektromos repülőgéptípus tervét dolgozta ki: egy turbóventilátoros, egy légcsavaros és egy „szárny és törzs egyben” karosszériával ellátott modellt, amelyek mind hidrogénmeghajtással működnek.

A turbóventilátoros változat százhúsz-kétszáz utas szállítására lenne képes, hatótávolsága meghaladja a kétezer tengeri mérföldet és alkalmas a kontinensek közötti utasforgalom kiszolgálására.

A légcsavaros modell a turbóventilátoros koncepcióhoz hasonlóan hidrogén-meghajtású gázturbinás motorral működne, legfeljebb száz utas szállítására alkalmas és több mint ezer tengeri mérföld megtételére képes.

A szárny és a repülőgéptörzs egybeolvasztására épülő koncepció kétszáz utas befogadására képes. Széles törzsének köszönhetően több lehetőséget kínál a hidrogén tárolására és elosztására, valamint az utastér kialakítására.

Forrás: Dezeen

Airbus | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük