fbpx
Nyomj Entert

„Közterekkel játszunk” | Traffic Design

A lengyel Traffic Design bebizonyította, hogy egy piactér is lehet vizuálisan egységes: a Gdynia városában, a Górnośląski téren található Orłowo piac új, letisztult külsőt kapott.

A Traffic Design 2011-ben jött létre, tevékenységükben találkozik a város, a művészet, az esztétika és a társadalom iránti elköteleződés. A csapatot különböző területeken alkotó kreatívok, szociológusok és kommunikációs szakértők alkotják. Projektjeik középpontjában városi élettereink és az emberközpontú, humánus megoldások állnak: „közterekkel játszunk”, ahogy mottójukban is olvasható. Fontos kezdeményezéseik egyike a Re: design nevet viselő projektjük, amelyben kisvállalkozások jelzőtábláit, egyben a városi utcák esztétikáját gondolják újra.

A csapatnak köszönhetően többek között az Orłowo piac is jelentős vizuális átalakuláson esett át. Ahogyan az korábbi munkáikra is jellemző, a gdyniai piactér új arculata is a minimalista, visszafogott színekre és megjelenésre épít.

A nagy méretű, színes hirdetések helyét geometriai mintákra épülő falfestmények váltották fel, és egy új, a piacot azonosító főtábla is helyet kapott a bejáratnál. A tervezőcsapat az árusítóhelyek számára útmutatót is készített, amely segít a kisvállalkozóknak abban, hogy az új vizuális identitásnak megfelelő táblákat készítsenek.

„A tervezés alapelve az volt, hogy minimalizáljuk a piactéren elhatalmasodó vizuális zajt és javítsunk Gdynia egyik legkedveltebb bevásárlóhelyének általános esztétikáján” – emelte ki a Traffic Design.

Az alábbi fotókon az előtte-utána képeket is megtekinthetitek:

Fotók: Traffic Design

Traffic Design | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük