fbpx
Nyomj Entert

Legyező mutatja a pontos időt | Muji Clock

Az idő mérésének számtalan formája létezik. Íme, a rendhagyó kijelzők közül most itt a legfrissebb! A fiatal formatervező, Sy Hyin Wong számlap nélküli óráját a MUJI inspirálta.

Az elmúlt évszázadok során számtalan olyan óra került ki designerek keze alól, mely elrugaszkodik a hétköznapi kijelzők világától. A kreatív módon újraértelmezett időmérő eszközök népes táborát erősíti mostantól a Muji Clock is, mely számjegyek használata nélkül, egy mozgó legyező segítségével mutatja meg a pontos időt. Az óra tervezője a San Jose State University tanulója, Sy Hyin Wong, aki az egyik egyetemi kurzus során foglalkozott a rendhagyó eszköz fejlesztésével.

A fiatal designer a végtelen minimalizmusáról híres MUJI brand szellemiségéhez illeszkedően alkotta meg saját óráját: a zavaró számlapot lecsupaszította, az óramutatókat pedig elegáns legyezőre cserélte. A zen stílusú óráról nekünk a híres japán designer, Naoto Fukasawa 1999-ben tervezett falra szerelhető CD-lejátszója jutott eszünkbe, mely formavilágával (és működési módjával) egy ventillátort idéz. Sy Hyin Wong esztétikus legyezőórája egyrészt kiegyensúlyozottságot és nyugalmat sugároz, másrészt azért is praktikus, mert a rövidlátók a kijelzőre pillantva akár szemüveg használata nélkül is könnyedén leolvashatják a pontos időt.

Forrás: Yanko Design

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük