fbpx
Nyomj Entert

London bombatérképe

A Bomb Sight projekt nem más mint egy térkép Londonról és az összes ismert és feltérképezett helyről ahova a 2. világháború idején bombákat dobtak a Luftwaffe gépei.

A brit Nemzeti Levéltár által összeállított térképhez az Imperial War Museum és a BBC archívumának képei és anyagai adták az alapot. A becsapódási helyeket piros pontokkal jelölték a térképen és számukból ítélve nem is csodálkozhatunk, hogy a munka kb egy évig tartott. A térkép nyugati Eghamtól, keleti Dartfordig és észak Potters Bartól a déli Caterhamig lefedi London egész területét.

small1

small2
A Luftwaffe Blitz támadásait Londonnak 57 éjszakán át kellett átvészelnie. Az interaktív térkép alkalmas, hogy megismerjük az egyes területekre ledobott bombák fajtáit és a támadások környékeiről is megtekinthetünk néhány archív képet.

A honlapot optimalizálták különböző platformokra, így tableten és mobilon is böngészhetjük a “bomba-térképet”. Hátborzongató lehet London jelenlegi utcáin barangolni és közben mobilunkon látni, hogy 70 éve hány bombát dobtak le arra a helyre. El se tudom képzelni, hogy Drezda hogy festene egy ilyen térképen. Barbár cselekedet mindkét oldaltól…

+ a projekt által inspirált kép:
may 1