fbpx
Nyomj Entert

MADAM Architecture | Tájba olvadó halászkikötő

Tó partján elterülő halászkikötő, amely eltűnik a tájban. A Madridban és Amszterdamban működő MADAM stúdió, együttműködve a kínai HEXIA építész irodával, dűne formájú pavilont tervez egy új kínai városi fejlesztés keretében. Mutatjuk!

A speciálisan kialakított pavilon egy új vendéglátó-komplexum része Kínában, Csiahszing külvárosában, amely a Ginkgo swan lake nevet viseli. A fejlesztés keretén belül a terület, egy páfrányfenyőkből (Ginkgo biloba) álló erdő és egy vadvilágban gazdag tó létesítése mellett, 11 különböző nemzetközi iroda által tervezett, speciális funkciójú pavilonnal fog kiegészülni. A tó körül elhelyezett, karakteres tájelemek (landmarkok) egy összetett és egyedi rendszerré állnak össze, amelyek túlnyomó részt vendéglátóipari funkciót kapnak, vagy a táj megfigyelésére alkalmas pihenőhelyeket biztosítanak.

A projektben résztvevő MADAM és HEXIA építészeti iroda érzékenyen nyúl a pavilon formájának kialakításához, amely a tóparti dűnék alatt helyezkedik el, teljesen belesimulva a tájba. A tó keleti partján helyet foglaló Fishermen’s wharf, vagyis Halászkikötő nevet viselő létesítmény egy olyan kis hajóház és kávézó szerepét fogja betölteni, ahonnan különböző csónakok és horgászeszközök bérelhetők majd a látogatók számára.

A kikötő kialakításában két land art szerű, íves bemélyedés található, amely lehetővé teszi a pavilonhoz való hozzáférést. Az első a sziget felőli ki- és bejárást biztosítja, amelynek visszafogott formavilága nem tereli el a figyelmet a táj szépségéről; a második pedig a tó felőli hozzáférést biztosítja, nagyobb rálátással a pavilonra, amelynek folytatásában egy ujj formájú kikötőfelület kap helyet.

Forrás: Designboom

MADAM Architecture | Web | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük