fbpx
Nyomj Entert

Magyar tájak a Monocle magazin lapjain

Az utóbbi pár hétben bemutatott, Indulj el! című sorozatunkban Magyarország tájaira és különlegességeire hívtuk fel figyelmeteket. A tömegturizmus számára kevésbé ismert és lenyűgöző magyar helyszínekre nem csak mi figyeltünk fel: a Monocle brit utazási és életmód magazin is magyar tájakat listáz friss számában, a cikkhez pedig Farkas Róbert készített egyedi és kifejező térképet.

Farkas Róbert Astronaut név alatt alkot illusztrációkat és grafikákat, munkásságában a térképek készítése is fontos szerepet játszik. A Monocle magazin 2019 októberében talált rá a grafikusművészre, amikor Budapestről készített ajánlójukhoz kellett jellegzetes, de mégis informatív térképet készíteni.

A magazin legfrissebb, 136. számában Róbert térképe a fővároson kívülre visz minket, az alkotáson pedig a magazin helyszínlistája mellett az alkotó javaslatai is helyet kaptak. Így olyan látnivalók is feltűnnek rajta, mint Róbert egyik személyes kedvence, Baja városa; Magyarország egyik legszebb és műemlékekben második leggazdagabb települése, Sopron; Szarvas, ahol a Szarvasi Arborétumban Magyarország egyik legnagyobb és legjelentősebb élő fagyűjteménye is megtekinthető; de ott van még a Balatonboglári kilátó is, amit a grafikusművész maga is mindig meglátogat, ha arra járnak családjával.

Fedezzétek fel Farkas Róbert további izgalmas munkáit honlapján vagy Behance-oldalán!

Farkas Róbert | Web | Facebook | Behance
Monocle | Web

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük