fbpx
Nyomj Entert

Megdermedt idő | Adam Wilkoszarski

Üres vízpart, csend, elhagyatott lakókocsik és leeresztett medencék: lengyel Adam Wilkoszarski költői és nosztalgikus hangulatú képein elhagyatott üdülők tűnnek fel.

Adam Wilkoszarski néhány évig számos európai üdülőt látogatott meg, hogy megalkossa „After Season” fotósorozatát. A képeken megjelenített helyek túlnyomó része Lengyelországban, Romániában és Finnországban található. A lencsevégre kapott, kiüresedett tóparti kabinok és erdős kempingek mintha a megdermedt időt idéznék fel.

„Az After Season a szabadidő és a mindennapokból való kiszakadás szervezett struktúrájának a kulisszái mögé enged betekintést, melyek időben felfüggesztett tereket hoznak létre. A szabadidős ipar nyár végén leáll és kiürül: ezek az üdülőhelyek egyik pillanatról a másikra feleslegessé válnak, befagynak, majd újra készen állnak arra, hogy turisták ezreit fogadják be. Ez a folyamat végtelenítve újra és újra megismétli önmagát: az itt hagyott emlékek gyengéd, de mégis tapintható nyomokká alakulnak” – részletezte Adam.

Fedezzétek fel Adam további fotósorozatait is a művész honlapján vagy Instagram-oldalán!

Adam Wilkoszarski | Web | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük