fbpx
Nyomj Entert

Műanyaghulladékból a nappalik éke | Afterlife

A körkörös tervezésre specializálódott Supernovas ezúttal a holland Odd Matter designstúdióval kollaborált, hogy megalkossa az Afterlife-ot, egy könnyen összeállítható, moduláris bútorkollekciót, amely teljes egészében újrahasznosított műanyaghulladékból készül. Tárold bennük kedvenc könyveid, lemezeid, növényeid, vagy készíts belőlük polcot, ülőkét vagy szemetesládát!

A termékcsalád többfunkciós ládákat és padokat tartalmaz, amelyek otthon vagy munkahelyeken is használhatóak. Beltéren és kültéren, egyesével vagy egymásra pakolva, kreatívan kombinálva egyaránt hasznukat vehetjük.

A Supernovas úttörő szerepet játszott háromféle gyártási technológia kombinálásában: rotomoldingot, sajtolást és 3D-nyomtatást alkalmaznak a bútorok előállításohoz. Minden termék egyféle műanyaghulladékból készül (általában PE vagy PET), ragasztóanyagot pedig nem használnak összeállításukkor, hogy az egyes elemek továbbra is újrahasznosíthatók maradjanak. Az elemek lapra szerelve érkeznek, csomagolásuk szintén újrahasznosított és újrahasznosítható is egyben.

Az Afterlife játékos formái és színes, márványszerű mintái bizonyítják, hogy a hulladék nemcsak hasznos, de esztétikus is lehet. A rendelkezésre álló hulladékalapanyag függvényében egész évben új színárnyalatok kerülnek piacra, valóban egyedi darabokat eredményezve.

Afterlife | Web

Forrás: Design Milk

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük