fbpx
Nyomj Entert

Önjátszó elektromos körgitár

A londoni származású Anthony Dickens egy innovatív, önjátszó hangszerkoncepciót mutatott be, amelynek a Circle guitar (Körgitár) elnevezést adta.

A kör alakú elektromos gitár egyre nagyobb népszerűségnek örvend: már több zenész figyelmét is felkeltette, köztük van Ed O’Brien, a Radiohead gitárosa és Paul Epworth Grammy-díjas író és producer is.

A tervezőmérnökök segítségével kifejlesztett speciális hangszer különlegessége abban rejlik, hogy olyan hangok és ritmusok előállítására is képes, amelyekre egy hagyományos elektromos gitár már nem: egy motor által hajtott forgótárcsa kapott benne helyet, amely a gitár húrjai alatt 250 fordulat/perc sebességgel forog. Beépített forgókorongja 128 lyukkal rendelkezik, ez a húrok ujjak nélküli pengetését segíti elő. A gitár a jelet egy hexafónikus hangszedőn keresztül rögzíti. További különlegessége, hogy a húrokat ujjainkkal akár el is némíthatjuk, így a legkisebb ujjmozgás is nagy tónusváltozásokat idézhet elő.

Anthony Dickens körgitárja jelenleg egy működő prototípus; összetett elektronikáját egy mattfekete akril borítású váz és a fából készült fogólap fedi el. Mechanikus alkatrészei egy 3D-nyomtatott egységben kaptak helyet. Anthony törekvései szerint a gitár 2021 tavaszán kerül tömeggyártásba.

Forrás: Designboom

Anthony Dickens | Web | Instagram | YouTube

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük