fbpx
Nyomj Entert

Óra, lemezjátszó, vagy egyben a kettő?

Jun-Ho Szung designer kitalálta, hogyan ötvözzön két olyan otthoni tárgyat, amelyekről már azt hihetnék, hogy csak szimbolikus funkcióval rendelkeznek mai high-tech világunkban.

Szöveg: Szolomayer Márk

A bakelitlemez és óra házasságát nem először látjuk: a közismerten különleges merchandise-termékeket kiadó The White Stripes már 2007-ben forgalmazta egyik kislemezét falióra képében, de az a tárgy csak óraként volt használható.

A Vinyl Clock ennél tovább megy; valóban egy órát kapunk, mely kis újratervezés után lemezjátszóvá alakítható. Ezzel egy kisebb méretű lakásban helyet is nyerhetünk, hisz amikor épp nem hallgatunk lemezt, a Vinyl Clock mutatja az időt, viszont amint kedvet kapunk kedvenc előadónkhoz, pár mozdulattal lemezjátszóvá alakíthatjuk azt.

Jun-Ho Szung designja minimalista, az egész tárgyból sugárzik az elegancia és a tisztelet. A Vinyl Clockon az óratányéron kívül csak egy hangerőszabályozó, egy óraállító gomb és persze egy hangszóró található.

De mégis hogyan játszik le ez a tárgy egy lemezt, merülhet fel a kérdés. A mutatókat leszerelve kapjuk meg a tányért, melyre a lemezt tehetjük. A másodpercmutató lesz a lemezjátszó tűje, ez fut végig a barázdákon, ami mozgás közben igazán lenyűgöző látvány.

Forrás: Yanko Design

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük