fbpx
Nyomj Entert

Rawganique

A kanadai Denman-szigetről származó Rawganique márka mögött álló Thammarath Jamikorn és Klaus Wallner a kézzel készített, teljes egészében vegyszermentes termékek elkötelezett híveiként a természetből merítenek ihletett – na és persze alapanyagot. A többek között ruhákat, sampont és szappant takaró márka szellemiséget már a márkanév sem rejtegeti, mely a bűvös raw/organic/unique szavakat egy szóban egyesítette.

A kanadai cég arculata és a termékek csomagolásterve a magyar Peltan-Brosz stúdió alapítójának, Peltan-Brosz Rolandnak a nevét dicséri. A mai természetes alapanyagokból készült termékeknél már megszokott újrahasznosított papír és földszínek helyett a Rawganique arculata a fekete-sárga-fehér színek hármasából épül fel, és minden egyes elemében a termékek eredetére, a természetre reflektál. A végtelen jelére emlékeztető fektetett nyolcas logó egyes részletei véletlenszerűen váltakozva köszönnek vissza a ruhacetliken és a szappanok csomagolásán, és ez a véletlenszerűség a tipográfiában is folytatódik. A kézírás, miközben a termékek készítési folyamatát tükrözi, egyben személyesebbé is teszi a termékeket, az ofszet nyomdai technikának köszönhetően pedig a mindig kicsit eltérő nyomat tökéletesen kiegészíti a minta véletlenszerűségét.

rawganique-peltan-brosz-identity-02-1000x670 rawganique-peltan-brosz-identity-01-1000x670

rawganique-peltan-brosz-identity-06 rawganique-peltan-brosz-identity-10 rawganique-peltan-brosz-identity-12 rawganique-peltan-brosz-identity-13 rawganique-peltan-brosz-identity-15 rawganique-peltan-brosz-identity-161rawganique-peltan-brosz-identity-17 rawganique-peltan-brosz-identity-19 rawganique-peltan-brosz-identity-20 rawganique-peltan-brosz-identity-25-1000x667 rawganique-peltan-brosz-identity-28(source)