fbpx
Nyomj Entert

SheltAir | Izolációs sátor a koronavírus fertőzötteknek

Nyolc óra alatt felállíthatók ezek a légzáró sátrak, melyben akár egy egész család karantén alá helyezhető. A német építészmérnök, Gregory Quinn által tervezett konstrukciót a beduin sátrak ihlették és lehet, hogy nem sokára széles körben használatba veszik.

A koronavírus által elénk állított egyik legnagyobb kihívás a fertőzöttek izolációja. Több helyen felmerült, hogy szállítási konténereket alakítsanak át ideiglenes intenzív osztályokká, a levegő szűrése ugyanakkor ezek esetében sem lenne kivitelezhető. Gregory Quinn, német építészmérnök SheltAir nevet viselő sátrai azonban teljes mértékben légzárók, könnyen szállíthatók és villámgyorsan – körülbelül 8 óra alatt – felállíthatók.

A beduin építkezésből sokat merítő, dóm alakú sátrak váza műanyagból készül, amelybe felfújható poliészter párnákból álló falak kerülnek, PVC borítással. A párnás megoldás teszi lehetővé a légmentességet is.

A sátor belsejében több mint 100 függeszték található világítás, eszközök, vagy térelválasztók felhelyezése céljából. Az eredetileg a menekültválságra készült tervek hajóablakokat is tartalmaznak – ezeknek hála a sátor éjszaka biztonságosan szellőztethető is.

Forrás: dezeen

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük