fbpx
Nyomj Entert

Spekulatív autóbelsők | Lexus

Hogyan festene a jövő autóbelsője, ha minden felesleges tényezőtől megszabadítanánk? Ezzel a gondolattal játszva kért fel a Lexus három különböző területről érkező tervezőt, hogy engedjék szabadon a fantáziájukat az elektromos LF-Z modell belsőjének megtervezésénél.

Salehe Bembury cipőtervező élénk térkoncepciójában olyan, az autótervezésben eddig szokatlan anyagokkal kísérletezik, mint a parafa, a cédrus és a gránit. Az összhatás a természetesség és a virtualitás találkozása, amelyen erőteljesen érződik a tervező saját szakterületének inspirációja.

Ondrej Zunka digitális művész el akart rugaszkodni mindattól, ami az autódesignban megszokott. Olyan érzést szeretett volna létrehozni, mintha nem ember, hanem mesterséges intelligencia tervezte volna a belsőt.

A tokiói divatmárka, a Hender Scheme monokróm, bőr belső térrel rukkolt elő, utalva a Lexus és az aszakuszai bőrdíszművesek régre nyúló együttműködésére. A koncepció alapján a bőrt kezeletlenül hagynák, hogy meglátszódjon rajta az idő múlása, ezáltal jobban elmélyedjen a tulajdonos és az enteriőr közötti kapocs.

Forrás: Design Milk

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük