fbpx
Nyomj Entert

Stílusos és környezettudatos búvóhely az erdő mélyén | hideandseek

A különleges és stílusos szálláshelyek sorába jól illeszkedik a cseh hideandseek márka mobilháza. A mesebeli és modern házikó nemcsak, hogy klasszul néz ki, de ökológiai szempontból is rendben van. A neve: Aranka.

A névválasztáson mi is meglepődtünk, de azon még inkább, hogy alig akad szabad időpont, amikor befoglalhatnánk Arankát – a fancy mobilház olyannyira nagy népszerűségnek örvend, hogy októberig tulajdonképpen, ha akarnánk se tudnánk élvezni a cseh kuckó vendégszeretetét. Ez egyúttal megnyugtató is, hiszen úgy tűnik, egyre többeknek fontos, hogy a minőségi időtöltés mellett környezettudatos módon kapcsolódjanak ki. Az Aranka falai között mindez lehetséges. A hideandseek kínálatában egyelőre Aranka foglalható, de tervezés alatt állnak a Madeleine és a Jasněnka mobilházak is.

A České Budějovice közelében parkoló mobilház négy személy számára nyújt kellemes pihenést, így a kisgyerekes családoknak sem kell aggódniuk. Az acél lábakon nyugvó Aranka kívülről könnyű alumínium borítást kapott, odabenn a természetes fa burkolatok dominálnak. A ház teljesen energiatakarékos és önfenntartó: fatüzelésű kályha szolgáltatja a meleget, egyúttal melegíti a beépített szaunát is. A WC öblítése esővízzel történik, illetőleg a – lakókocsiknál is használatos – lebomló WC patronnal gondoskodnak az ökológiai lábnyom csökkentéséről. Mindezek mellett a mobilházat bérlők közvetlenül is hozzájárulnak a természet megóvásához: a bérleti díj egy részéből ugyanis a hideandseek csapata tölgyfa csemetéket is ültet.

A hideandseek csapata ugyanakkor nemcsak a környezet védelméről, de a vendégek kényelméről is gondoskodik: kültéri és beltéri zuhany, kandalló, gáztűzhely, hűtőszekrény, Bang & Olufsen hangszórók – egyszóval megvan minden, ami egy stílusos hosszú hétvégéhez szükséges lehet!

Aranka mellett a húsvér Pepét is megismerhetjük, tulajdonképpen ő a mi házigazdánk és kalauzunk. Menedzserként ő fogad bennünket, mikor megérkezünk: ismerteti velünk a házirendet, s ellát bennünket jó tanácsokkal, de akár horgászbotot is kölcsönözhetünk tőle, ha épp pecázni támadna kedvünk a közeli tó partján.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük