fbpx
Nyomj Entert

Óvoda | Gdansk

A vizuális nevelés nem az általános iskolai rajzórákon kezdődik, hanem sokkal korábban. Abban biztosak lehetünk, hogy azok a gyerekek, akik ebben a lengyel óvodában kezdik meg a szociális életüket, elég erős alapot kapnak design téren.

Élénk, primer színek és éles vonalak helyett a BO / SKO enteriőrtervező stúdió egész más hangulatot álmodott meg ebbe a lengyelországi Gdanskban található óvodába. A tervezők célja a pasztell színekkel és a visszafogott formákkal az volt, hogy helyet hagyjanak a gyerekek saját fantáziájának és kreativitásának – szerintük a kicsiknek egyáltalán nincs szüksége állandó impulzusbombákra.

A 170 négyzetméteres intézményben két játszószobát, gyerekmosdót, konyhát és irodákat találunk. A BO / SKO stúdió tervezői a Jezierski Architekci építészirodával közösen tervezték meg az óvoda struktúráját, hogy az a legjobban tudjon illeszkedni a helyi funkciókhoz.

A halvány, fakó színek a legkevésbé sem nyomasztóak, sőt, inkább nyugtatóan hatnak. A pasztell kék, sárga és zöld tónusokat beton és natúrfa anyagok, valamint Magdalena Czechowska grafikus rajzai egészítik ki.

A skandináv stílusú egyszerűség mellett a játékosság és az ergonómia is helyet kapott: a kis kuckókra épp akkora hangsúlyt fektettek a tervezők, mint a tökéletesen gyerekméretre szabott berendezésekre a mosdóban és a fürdőben.

Forrás: label

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük