fbpx
Nyomj Entert

Szezontól független, időtlen darabok | Megújult a Manuela márka

Kollázsmintás, uniszex ruhakollekció, amelyből már nem csak a gyerekek válogathatják ki maguknak a megfelelő darabot, avagy egyre több újdonságot fedezhetünk fel a Manuela márka háza táján.

Maráczy Manuela legutóbbi, Sun Stones kollekciójában még a nagykarimájú kalap, valamint a fodros vászonszoknyák és felsők domináltak. A tervező már akkor beavatott minket abba, hogy a márka megújítására készül, szeretne szakítani a szezonalitással, bővítené a márka célcsoportját, valamint az alkotási folyamatokat is előtérbe helyezné. Új, GOOSE névre hallgató kollekciója nemcsak egy szokásos őszi-téli kollekció, hanem egy teljes évet átfogó projekt, ami ráadásul nem csak a felnőtt korú nőket, hanem a férfiakat is megszólítja.

„Legutóbbi kollekcióm debütálása után még nem tudtam, hogy férfiruhákkal is bővíteni fogom a repertoárt, csak azt, hogy felnőtt ruhákat is szeretnék az új profilba illeszteni. Ennek ellenére a fő iránycsapás inkább a művészeti alapokon nyugvó, új brand létrehozásán van. Lehet, hogy még nem teljesen egyértelmű mindenki számára, de rajta vagyunk az ügyön, hogy a ruhák mellett ugyanolyan hangsúlyt kapjanak kínálatunkban a művészeti alkotások és a dekorációs termékek is” – mondta el Manuela.

A kollekcióban debütált pólókat, pulóvereket, nadrágot, vízálló kabátot és kalapot a Manuelától megszokott, karakteres kollázsminta teszi különlegessé.

„A GOOSE COLLECTION mintája akkor született meg, amikor a Petőfi Irodalmi Múzeum belső terén dolgoztunk: az általam tervezett tapéta- és párnamintákhoz sok apró részletet kellett kézzel festenem. Így felhalmozódott egy készlettár, amit végül addig alakítgattam, amíg megszületett a végeredmény. A múzeumnak készített munka alatt egy olyan kreatív flow-ba kerültem, hogy nem tudtam leállni – részletezte a tervező.

Fontos kiemelni azt is, hogy a kollekció részeként nemcsak ruhadarabok, hanem különböző kiegészítők is készültek, mint például a GOOSE párnahuzat, vagy a VYF márkával közösen megalkotott GOOSE selyemsál.

„Nagyon fontosnak tartom a kollaborációt más designerekkel, művészekkel vagy brandekkel. Úgy gondolom, hogy mindig izgalmas dolog, ha együtt csinálunk valamit, és ebben a nehéz időszakban jó érezni egymás támogatását. Már régóta vágytam arra, hogy a VYF alapítóival, Violával és Tomival együtt dolgozhassak, és részese legyek én is annak, amit csinálnak – tette hozzá Manuela.

Az újdonságoknak itt még nincs vége, Manuela azt is elmondta, hogy még több kiegészítővel készül, hamarosan legújabb kollaborációja is debütál, amit a SUSU márkával közösen álmodtak meg, ezen kívül pedig illatokban is gondolkodik. Ahogy a tervező is kiemelte, „egy biztos, hogy ruhák lesznek, és még több művészet!

Fotók: Horváth Árpád

Manuela Collage Art | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük