fbpx
Nyomj Entert

Bauhaus és természet szintézise | Alma Vetlényi

Geometrikus formák keveredése finom és lágy anyagokkal, avagy a Bauhaus szín- és formavilágának találkozása a nyers természettel. Itt van az Alma Vetlényi ruhamárka őszi-téli kollekciója!

Vetlényi Alma tervezői szemléletének középpontjában a fenntarthatóság, a hulladékmentesség, azaz a zero waste és az etikus előállítás állnak. Kollekcióira jellemző az időtállóság, mely által különböző életkorú nők gardróbjainak örök darabjaivá válhatnak ruhái.

A márka legújabb őszi-téli kollekciója is ezt a megközelítést képviseli és a magyar Bauhaus szellemiségéből inspirálódik. A kollekció részét képző ruhák, felsők és nadrágok a Bauhaus védjegyeként ismert egyszerű, geometrikus formavilágot ültetik át a ruhadarabokra, amelyeken a tűzpiros, a napsárga és a kobaltkék színárnyalatok dominálnak. A Bauhaus jellegzetes forma- és színvilága mellett a természetesség is főszerepet kapott, ami az anyaghasználatban érhető tetten: az egyes ruhadarabok hernyóselyem, len, pamut és gyapjú felhasználásával készültek.

„A kollekció megtervezésekor a Bauhaus eszméje foglalkoztatott, az a képzési és alkotási módszer, melyben a művész meg tudja találni azt a köztes utat, amivel az ipari társadalomban el tudja foglalni a helyét. Ez inspirált arra, hogy vizuális téren visszanyúljak a Bauhaus forma- és színvilágához, melyet egy kis vidéki hangulattal ötvöztem, ami a ruhadarabok sziluettjeiben fedezhető fel. Utóbbit azért tartottam fontosnak beemelni, mert érdekesnek tartom, ahogyan a szögletes, ipari formák hatnak a vidéki látképre. A ruhadarabok nyelvére lefordítva pedig az is foglalkoztatott, hogy a szögletes formák használata hogyan hat egy-egy lágyabb esésű alapanyagra, illetve ezek ötvözése hogyan képez érdekes végeredményt” – mondta el Alma.

Az új Alma Vetlényi-kollekció további különlegessége, hogy a márka történetében ez az első igazán őszi-téli kollekció. Ha szeretnétek ti is élénk színeket becsempészni őszi-téli ruhatáratokba, a kollekció darabjait előrendeléssel tudjátok megvásárolni.

Alma Vetlényi | Web | Facebook | Instagram


A teljes Bauhaus-ruhakollekció a Budapest Central European Fashion Weeken debütált, emellett pedig Magyarország képviseletében bejutott a kijevi szervezésű, International Young Designer Contest 2020 döntős kollekciói közé.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük