fbpx
Nyomj Entert

The Wall of Sound | panGenerator

Egyetlen hangunkra van csupán szüksége ahhoz, hogy megírja személyre szóló elektronikus dallamunkat a varsói panGenerator kollektíva köztéri installációja, a The Wall of Sound.

Köztéri installáció, participatív művészet és elektronikus zene – ezeket a műfajokat ötvözi a varsói panGenerator művészcsoport The Wall of Sound című projektje, melyet a 2019-es katowicei Street Art fesztivál Urban Sound kiadásán állítottak ki.

A falra applikált, hatszögletes struktúrájú installáció szögeibe helyezett mikrofonokat megnyomva a használók felvehetik a saját hangjukat, amelyet aztán a szárakon végigvezetve, azt megfelelően átdolgozva jön létre a szimfónia. Az eszközt egyszerre többen is használhatják, így akár több ember hangjából is létrejöhet egy adott dallam.

Az alkotók szándékosan nem a high-tech vonalon mozogva hozták létre ezt a speciális hanggenerátort – a lo-fi hatás érdekében inkább olcsó, népszerű hangfelvevőkkel és playback chip-ekkel szerelték fel az eszközt. A létrejövő hangok nem kristálytiszták, de ez a „félkész” jelleg hozzátartozik a varázshoz: a koncepció része az egyszerűség, és a könnyen alakíthatóság, így a későbbiekben akár kiegészíthető, vagy továbbfejleszthető is lehet a projekt.

Fotók: panGenerator

panGenerator Instagram | Katowice Street Art Instagram

Forrás: designboom

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük