fbpx
Nyomj Entert

Töltsd fel magad kreatív energiákkal! | Cabin & Canvas

Felújított kabinház, hangulatos harangsátor, otthonos belső terek, karnyújtásnyira lévő természet és frissen induló művészeti rezidenciaprogram: a Cabin & Canvas inspiratív feltöltődésre invitál Budapest peremén, Zugliget árnyas fái között.  A szó legjobb értelmében vett családi vállalkozásról beszélünk: Julian Hartley art director és fotós, valamint Jánszky Györgyi építész-belsőépítész, illetve két kislányuk, Mira és Luna közös kreatív projektje mutatkozik be most.

A ma a Cabin & Canvasnek otthont adó területen hosszú évekkel korábban egy Tündérhegyi/Feeberg nevű kemping működött. Julian és Györgyi újította fel a telken álló, ezekből az időkből megmaradt faházat, majd kiegészítésképpen egy hangulatos harangsátrat is építettek a kertben. A vendégek számára 2018 novemberében nyitották meg kapuikat.

„Imádom, hogy olyan érzést nyújt a hely, mintha nyaraláson lennél, miközben el se kellett hagynod a város határát. Fél órának sem kell eltelnie aközött, hogy az Erzsébet kilátó tetejéről fürkészed a hegyek domborulatait a láthatáron, majd beüsz egy bárba vagy kávézóba a városban” – mondta Julian.

Julian és családja idén művészeti rezidenciaprogramot is hirdetett, amire április 31-ig lehet jelentkezni. „Amikor megfogant bennünk a Cabin & Canvas ötlete, az volt a célunk, hogy a hasonló gondolkodású, kreatív embereket ösztönözzünk arra, hogy pihenjenek, alkossanak, főzzenek, olvassanak és fedezzék fel a környéket nálunk. A művész-rezidenciaprogram egyfajta módszer arra, hogy felhívjuk magunkra az alkotók figyelmét. Filozófiánk inkluzív – nem számít, honnan jössz, vagy milyen műfajban tevékenykedsz. Kíváncsian várjuk, hogy mit alkotnak majd itt az emberek”– meséli Julian. Ha sikeres lesz az első program, akkor minden évben két hetet szeretnének felajánlani a hétköznapokból kiszakadni vágyó művészeknek.

A belső terek Julian és Györgyi stílusának fúziójából születettek. „Nekem elég eklektikus az ízlésem: rajongok a régi szódásszifonokért és a retróért, grafikusként pedig a régi betűtípusok esztétikája a kedvencem. Györgyi stílusát ezzel szemben modernnek és minimalistának mondanám” – fogalmaz Julian. A vintage és kortárs elemek, a hideg és meleg árnyalatok összhatása egyszerre teszi letisztulttá, mégis rendkívül hívogatóvá és otthonossá a szálláshelyet.

„Mind a négyünk kézjegyét őrzi az enteriőr – Györgyitől, a páromtól szobrok és festmények kerültek ide, tőlem fényképek és saját tervezésű poszterek. A lányaink rajzokat és vízfestményeket helyeznek el, kincseket gyűjtenek az erdőből és a konyhai krétatáblán hagynak üzeneteket a vendégeknek. Szerettük volna, ha ez a hely teret ad arra, hogy kreatívan kísérletezzenek különböző anyagokkal és technikákkal” – meséli Julian.

A vendégeiknek is az önfeledt, szabad alkotáshoz, kreatív munkához és szabadban töltött élményekhez szeretnének emlékezetes kikapcsolódási lehetőséget biztosítani.

Cabin & Canvas  | Web | Facebook  | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük