fbpx
Nyomj Entert

Új dimenziókat létrehozni | Pápay Fanny

Szappanbuborékon egyensúlyozó kődarab, kosárlabdából kinövő pálmafa vagy lángoló alma egy lebegő napszemüveg alatt: Pápay Fanny szürreális, új dimenziókat létrehozó alkotásai elismert márkák kampányaiban is felbukkannak. Ezeket vettük most szemügyre.

Fanny elég korán ismerkedett meg a művészet különböző formáival: gyerekkorában sokszor látta édesanyját festeni vagy rajzolni, így az alkotás vágya őt is hamar magával ragadta. Jelenleg Barcelonában él és alkot szabadúszó grafikusként, vagy ha a feladat azt kívánja, akkor illusztrátorként. „Nagyon új még ez a környezet számomra, eleinte nagyon nehéz is volt koncentrálnom a munkára, mert minden új és érdekes, de közben nagyon inspiráló is” – mondta el Fanny.

Fanny alkotásaira jellemző a szürreális szituációk, szokatlan kompozíciók élénk színekkel vagy szokatlan textúrákkal, mintákkal való társítása. „Elsősorban digitális kollázsokat készítek. Leginkább az motivál, hogy olyan látványokat, vizuális világokat hozzak létre, amelyek ezelőtt még nem léteztek és azt az érzést adják át, mintha új dimenziót teremtenék meg. Korábban fotósokkal együttműködve igyekeztem létrehozni az általam elképzelt látványt, most már jellemzően inkább 3D-modellezés segítségével hívom ezt életre” – részletezte Fanny.

Munkái során sokféle megrendelője volt már a világ különböző pontjairól: sokat dolgozott már például finn vagy szaúd-arábiai projekteken, de különböző nagy és ismert márkák is megkeresték már. Mindegyik kollaboráció esetében teljes szabad kezet kapott, olyan világot hozva létre, ami őt is képviseli. „Ezek a megkeresések mindig váratlanul érnek és mindig borzasztóan örülök nekik. Nem tudom pontosan, hol és hogy találnak meg. Minél nagyobb egy márka, annál inkább szabad kezet kapok, ami elég érdekes összefüggés” – jegyezte meg.

A Jägermeister például hat másik művésszel együtt kérte fel legutóbbi kampányához, amelyben egyliteres üvegekre kellett címkét tervezni. A limitált kiadású ital fontos ügyet szolgált: az éjszakai életben dolgozók támogatásáért készült #KeepTheNightAlive címmel (a kampányról részletesebben itt olvashattok). A Fanny grafikájával ellátott palackokat a boltokban vagy online is meg lehetett vásárolni.

Emellett a Converse márka Chuck Taylor All-Star cipőmodelljéhez is készített egyedi reklámgrafikát, de legutóbb a Pull&Bear kérte fel, hogy bizonyos termékeiket helyezze el a rá jellemző, szürreális környezetben. A végleges alkotás a márka Instagram-oldalán és a boltok kirakataiban jelenik meg. Az ehhez a kampányhoz készült grafikákban is az össze nem illő anyagok és szituációk dominálnak: „Amikor elkezdek egy illusztráción dolgozni, nem arra koncentrálok elsősorban, hogy milyen hangulatot szeretnék kifejezni, hanem sokkal inkább az ötletre. Szeretek olyan anyagokat és halmazállapotokat összehozni egymással, amelyek a való életben nem működnek együtt. Ezzel izgalmas vizuális helyzeteket tudok teremteni. A Pull&Bear megbízás esetében ilyen volt például a buborék és a tűz találkozása, vagy a levegőben egyensúlyozó, súlytalan golyók esete. Majdnem minden alkotásomban olyan látvány létrehozása a célom, ami a való életben nem megvalósítható” – árulta el Fanny.

Fedezzétek fel ti is Fanny további izgalmas alkotásait Behance-oldalán!

Pápay Fanny | Behance | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük