fbpx
Nyomj Entert

Új arculatot kap a Burger King

Húsz év alatt igencsak megkopott a Burger King megjelenése: a piac elvárásaihoz simult, elszemélytelenedett, így hát ideje volt egy új kezdetnek. A gyorsétteremlánc új arculatát egy vadonatúj betűtípus alapozza meg, egyenesen a hatvanas évek Amerikájába repítve bennünket. Erre az érzetre erősítenek rá az új arculati színek és kommunikációs felületek.

Az utóbbi években két tendencia volt felfedezhető a nagyobb márkák arculatfrissítéseinél: az egyik a retrósítás, a másik a minimalizálás. A mostani arculatfrissítés mindkét trendi kritériumot teljesítette.

A brandlift a JKR New York brandépítő cég és a BK saját designcsapatának két éves munkáját szintetizálja: mai, képernyőbarát megjelenést terveztek úgy, hogy az hűen tükrözze a brand szemtelen, pofátlan személyiségét. Az arculati betűtípus – mely sokak számára a világszerte ismert Cooper Black betűt eleveníti fel – és az izgalmas illusztrációk mind a cég elsődleges termékének, a hamburgernek formáiból inspirálódtak.

A legnagyobb változás a logóban tapasztalható, mely elhagyta térbeli formáját és egy végtelenül egyszerű, tipocentrikus emblémává formálódott. Az új logódesign tulajdonképpen az 1969-es emblémába lehel új életet.

A meglehetősen retró feelinget adó arculat a közeljövőben feltűnik majd minden burgerfan kedvenc éttermében.

Forrás: It’s Nice That

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük