fbpx
Nyomj Entert

Pezsgő, önálló karakterrel | Hidden Characters x Hernyák Birtok

Idén debütálnak a Hernyák Birtok saját pezsgői. A premier kapcsán nemcsak az italnak, de a Hidden Characters tervezte pezsgősüveg címkéjének is utánakérdeztünk.

„Etyek a következő években pezsgőivel tudja majd vastag vonallal felrajzolni magát Magyarország bortérképére” – állítja Hernyák Tamás borász. Az eddig borairól ismert és kedvelt Hernyák Birtok az elsők között jelentkezett saját pezsgővel az etyeki borvidékről: a borászat a kezdetektől részt vesz Etyeki Eredetvédett Pezsgő kezdeményezésben, támogatva azt. Ahogy Tomi fogalmaz, a jövőben a borvidék legelőremutatóbb közösségi munkájának a gyümölcse lesz”. Addig is: bemutatjuk a Hernyák Pezsgőt.

Családunk elkötelezetten hisz az etyeki pezsgő jövőjében. A legfiatalabb generáció több alkalommal töltött el szakmai gyakorlatot Champagne-ban, ahonnan a kulisszatitkokon túl a szőlő és a buborékok szeretetét is hazahozta. Francia szaktanácsadóink segítenek nekünk abban, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb szőlőalapanyagot és technológiát ahhoz, hogy pezsgőink ne csak utánozzák a legnagyobb házak italait, hanem a jövőben önálló egyediséggel rendelkezzenek” – tudtuk meg Tomitól.

A két stílusban megjelenő pezsgők (az egyik, az ínyenceknek szóló Brut kizárólag Pinot Noirból, a másik, az Extra Dry pezsgő pedig Chardonnay, Pinot Noir és Pinot Blanc fajták házasításából készült) igazi klasszikusok, így az üvegeket címkéjét tervező Hidden Characters tervezőpárosának, Nagy Dánielnek és Orbán Péternek is új feladatot jelentettek.

Peti és Dani 2012 óta dolgozik együtt a birtokkal, nekik köszönhető az az egységes, minden részletre kiterjedt arculat, mellyel nyolc éve második helyezést értek el a Cégér jó bornak tervezz címkét” pályázaton. Az alapkoncepció szerint először alaposan szemügyre vették a birtokot, majd a legjellegzetesebbnek ítélt elemeket kiragadták, és az ABC betűi mögé rajzolták. Így minden bortípushoz jut egy-egy kedves, a birtokot idéző kézzel készült rajz.

A pezsgősüveg címkéjének esetében a rajzokat egy elegánsabb vonalvezetésű minta váltotta fel, ami jól passzol az ital klasszikus karakteréhez.

Fotók: Fejes Bence

Hidden Characters | Behance | Facebook | Instagram

Hernyák Birtok | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük