fbpx
Nyomj Entert

Havas teraszok és páratlan kilátások | Bachledova-völgyi síközpont, Szlovákia

A Compass Architekti által tervezett pihenőközpont alig üt el a környezetétől, a havas tájból felbukkanó üvegfalaival mégis nagyon látványos képet alkot.

A Szepesi-Magura hegységben található Bachledka Ski & Sun síközpont és környéke az egyik legvonzóbb úti cél a környéken. Nemcsak síelni, de túrázni is sokan érkeznek ide, ezért indokolt volt egy többfunkciós pihenőhely kialakítása a hegycsúcson.

A megbízó a tervezéssel a pozsonyi Compass Architekti építészirodát találta meg. A tervezők fő törekvésének számított, hogy a környezetbe csak minimálisan avatkozzanak bele. A háromszintes épületet ezért hegyoldalba applikálták.

Az egyik legnagyobb kihívást a legfelső és a legalsó szint összekötése jelentette. Ezt végül egy külső lépcsőhálózattal oldották meg, amely közepén egy rámpa halad végig, így a síelők és a sétálók is könnyen tudnak rajta közlekedni.

Az épületben egy százötven fő befogadására alkalmas étterem és bár, egy háromszázötven fős terasz, egy félig nyitott lounge és három szinte teljesen hasonló apartman található. Míg a homlokzatot az üveg határozza meg, a terekben végigvonuló anyagok közül a fa és a beton a legdominánsabbak.

Forrás: Linka News (sajtóanyag)

COMPASS ARCHITEKTI | Web | Facebook  

Fotók: BOYSPLAYNICE

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük