fbpx
Nyomj Entert

Vendéglátás szívvel-lélekkel | Átalakult a Mandragóra Étterem

A budai Mandragóra Étterem története több mint egy évtizedes múltra tekint vissza. Kezdetben klubszerű kávéházként működött, majd fine bistro étteremmé alakult, de közben megtartotta közvetlen, meghitt, barátságos hangulatát. A Mandragóra nemrég ismét új fejezethez érkezett: az átalakult enteriőr és konyha mellé a megújulás részeként Koroknai Kira tervezett kifinomult, az étterem szellemiségét kifejező arculatot.

Koroknai Kira a Magyar Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafika szakán végzett, jelenleg szabadúszó grafikusként tevékenykedik: leginkább művészet, design, építészet és gasztronómia területén szeret alkotni. Munkáira először a Dúzsi borászat Le Tour de Dúzsi vörösbor-címketervének kapcsán figyeltünk fel, amelyen Hidvégi Annával közösen dolgozott.

A Mandragóra Étterem számára tervezett arculatban az új enteriőr atmoszférájával harmonizálva tradicionális, mégis modern és időtálló vizuális nyelv köszön vissza. Az arculat fő motívumát az étterem nevében is szereplő növény inspirálta: a botanikai elemek hozzájuk illő, a természet zöldjét idéző árnyalatokkal társulnak, amelyek a hagyományos és kortárs tipográfia együttes használatával válnak teljessé.

„Az étterem kínálatában hagyományos magyar fogásokat találhatunk, amelyeket modern szemszögből gondolnak újra. Emellett célkitűzésük, hogy az ételek elkészítésénél minél több kiváló minőségű, hazai alapanyagot használjanak. A kínálat színvonalához méltóan kifinomult, részletgazdag és fizikailag is tapintható arculati elemeket szerettem volna létrehozni, így a kivitelezés során jelentős szerepet kaptak a minőségi papírok és a prémium nyomdatechnológia, mivel ezek nyújtják az első benyomást a vendégek számára” – tette hozzá Kira.

Kira jelenleg egy Balaton-felvidéki borászat arculatán, egy építészeti alapítvány honlapján és egy jelképrendszer-kutatással foglalkozó könyvön is dolgozik. További munkáiért nézzetek szét a tervező honlapján!

Fotók: Kevin Harald Campean

Koroknai Kira | Web | InstagramBehance
Mandragóra Étterem | Web | Facebook

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük