fbpx
Nyomj Entert

Világító konstellációk | Bomma

Asztrológiát idéző esztétika és könnyedség: a cseh Bomma márka új dimenzióba emeli a világítástechnikát.

A 2012 óta működő Bomma lámpamanufaktúra termékeire jellemző a tradicionális üvegkészítés és az innovatív technológiák ötvözése. Minden egyes Bomma-tárgy figyelemre méltó formavilággal, megmunkálással és minőséggel rendelkezik; a világítótestek egyedülálló elemként is látványosak, de csoportosítva még erőteljesebb hatást keltenek bármely enteriőrben. Ebből az elgondolásból adódóan született meg a Bomma Constellation, amelynek keretében több Bomma-lámpát is társíthatunk egymással: „Vetítsd ki egyedi elképzelésed a térbe és készítsd el saját Bomma-kollekciód” – olvasható a márka weboldalán.

A konstellációk megvalósításához három kollekció darabjai közül válogathatunk, ezek a Lens, a Soap Mini és a Dark and Bright Star névre hallgató speciális lámpatestek.

LENS

Ahogy név is utal rá, a lámpa kialakítása az optikai lencse működését idézi meg, formavilágát a szintén prágai bázisú deFORM stúdió tagjai álmodták meg. A fényforrást egyik oldalán egy áttetsző kristály, másik oldalán pedig egy kézzel festett alkotóelem zárja össze – az eredmény pedig a reflexiók és a fény közötti játék és harmónia hatását kelti. Mivel kézzel festik az üvegtestet, a Lens kollekció árnyalatait teljes mértékben igényeinkre szabhatjuk.

SOAP MINI

Az Ota Svoboda tervező által megalkotott lámpa szabálytalan alakja, átlátszósága és árnyalata a szappanbuborékok világából inspirálódik: a lámpaüveg fény hatására irizálóból áttetszővé válik.  A Soap Mini kézi üvegfújásos technikával készül, így minden egyes darab formájában és árnyalatában is egyedivé válik.

DARK AND BRIGHT STAR

A DECHEM studio által tervezett különleges kollekció a csillagképek inspirációjára épül. Az egyes darabok szájjal fújt gömb alakú üvegbúrából és annak közepén elhelyezkedő fényforrásból állnak, fehér és sötét árnyalatban is elérhetők, illetve egymással szabadon kombinálhatók.

Ha szeretnétek felfedezni a Bomma további izgalmas, egyszerű, de mégis lenyűgöző üveglámpa-kollekcióit, nézzetek szét a márka weboldalán!

Forrás, képek: Bomma

Bomma | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük