fbpx
Nyomj Entert

A háromcsíkos melegítő új élete | Lotta Volkova x Adidas

Az Adidas új kapszulakollekciója a keleti blokk végnapjait idéző darabjaival biztos, hogy nosztalgikus érzéseket ébreszt majd a mai harmincasokban.

A posztszovjet stílus egyik alapdarabja a háromcsíkos Adidas melegítő. Azért lehet még fokozni a hatást, vagy kiindulópontként is lehet tekinteni rá, ahogy Lotta Volkova is tette, mikor az Adidas felkérte új kollekciójának megtervezésére. A stylist, aki azelőtt a Vetements és a Balenciaga csapatában csillogtatta meg extravagáns ízlését, az oroszországi Vlagyivosztokban nőtt fel, gyerekkori évek pedig nagy hatással voltak felnőttkori stílusára is.

„Az Adidas mindig, mindenhol jelen volt, a keleti-európai és a nyugati szubkultúrában is. A hatása sokkal tovább elér a sport világánál. Csak nézzük meg azokat az orosz kölyköket, akik az Adidas három csíkját tetoválják magukra, borotválják a hajukba vagy ragasztják a kocsijukra. Imádom ezeket!”mondta el Volkova a francia Vogue-nak.

A stylist posztszovjet esztétikával átitatott kollekciójában egyrészes melegítő, testhezálló teniszruha és úszódressz is található, de mind egy darabból indul ki: a klasszikus melegítő stílusából. Volkova emellett további izgalmas elemeket is felfedezett az Adidas archívumában, mint oéldául a magas sarkú papucsot, amit Adilette néven élesztett újra. A kollekció fogadtatásáról csak annyit mondunk, hogy Marc Jacobs annyival kommentálta: Mennyország”.

Forrás: Vogue, Fotók: Adidas

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük