fbpx
Nyomj Entert

A jövő fenntartható lebegő városai | BIG

Bjarke Ingels és csapata is beszállt a tengeren lebegő szigetvárosok tervezésébe. A malajziai Pineng szövetségi állam partjaihoz három szigetet terveztek a fenntarthatóság és a környezetvédelem jegyében a Penang2030 projekt keretén belül.

A BiodiverCity nevet viselő, új szigetcsoport 1821 hektáron terülne el a malajziai Pineng állam partjainál a BIG építésziroda tervei szerint. A lebegő szigetcsoport mindegyik tagjára szabadstrandokat és parkokat, valamint bambuszból és zöldbetonból épült házakat terveztek. A szigetcsoport 15-18 ezer lakost tudna befogadni, akiket helyi vízforrások és megújuló energiaforrások látnának el.

A környezetvédelem mellett – hiszen a projekt, ahogy neve is sugallja, nagy hangsúlyt fektetne a helyi biodiverzitás megőrzésére – a jövő technológiái is központi szerepet kapnak a szigeten. Szó szerint központit, hiszen a város közepén egy 200 hektáros digitális park terülne el, amelyben a technológia, a robotika és virtuális valóság innovációival ismerkedhetnek meg a látogatók.

Forrás: dezeen

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük