fbpx
Nyomj Entert

Élet a peremen | Sziklaszirti házak

Sziklákon kapaszkodó otthonok, melyek a semmi vagy épp a tenger vad hullámai fölött magasodnak – mutatunk pár extrém környezetbe álmodott házat, amelyekben a szürke hétköznapok alatt is folyamatos adrenalinlökethez juthatunk.

A „living on the edge” kifejezés sosem volt olyan találó, mint ezeknek a házaknak az esetében. A gravitációt semmibe vevő házakat sziklaszirtek peremére tervezték – egyelőre mind csak látványterveken léteznek. A válogatást az ukrán Yakusha Design építészeti stúdió lebegő üvegkabinja ihlette, amely 270 fokos panorámájával vált világhírűvé.

Air Cabin, Yakusha Design

Egy elképzelt szörfös megrendelő igényeihez készült az ukrán design- és építészeti stúdió, a Yakusha házterve. A beton támfalra illesztett üvegkabinból a tulajdonosok tökéletes rálátást nyernének a hullámokra.


Casa Brutale, OPA

A holland OPA designstúdió még 2016-ban állt elő lélegzetelállító háztervével, ami olyan népszerűnek bizonyult, hogy egy megrendelő be is jelentkezett érte. A munkálatok állítólag 2017-ben kezdődtek el Libanonban, azóta azonban nincs hír a projektről.


Cliff House, Modscape

A prefab házakra szakosodott ausztrál cég egy sziklára kapaszkodó házat képzelt el a vízfelszín fölött ötemeletnyi magasságban. A lakók a legfelső szinten juthatnak be az épületbe, ahonnan lifttel érhetik el az alsó szinteket.


Izlandi ház, Alex Hogrefe

Eredetileg egy renderezőprogramhoz készült Alex Hogrefe izlandi sziklás tájba álmodott otthona. A betonházból lenyűgöző kilátás nyílna az északi vizekre, a belső terekben pedig a mid-century stílus dominálna – ha a ház megépülne.

Forrás: The Spaces

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük