fbpx
Nyomj Entert

All Caps – közösség az urban art világából

2018 tavaszán nyílt meg az ALL CAPS kollektíva boltja a Cukor utcában. Az üzlet gyakorlatilag a magyar urban art/graffiti művészek közösségének manifesztuma, hiszen graffitis rendezvények szervezése és a szcénával való aktív foglalkozás öltött itt testet.

Az üzletet Árvay Márton és csapata nyitotta, céljuk nem egy ügynökség vagy egy iroda létrehozása volt, inkább egy olyan boltot szerettek volna, amely aktív szerepet vállal a hazai urban art életében. Ez a hely nem csak egy klasszikus festék ellátó, hanem egy graffitis művészeti közösségi tér, amely szervesen kapcsolódik ehhez a stílushoz.

A srácok, korábbi rendezvényeknek köszönhetően, jó kapcsolatban állnak a Loop Colors kannák gyártóival, így ezek értékesítése kizárólag az All Capsban történik. Az itt kapható ruhák is ilyen street, graff közeli márkák, mint a berlini Iriedaily és a Los Angeles-i Seventh Letter.

Az alkotások értékesítésén túl, a művészek menedzselésével is foglalkoznak, amely kezdetben egy szűkebb baráti körből tevődött össze, de folyamatosan érkeznek újabb és újabb portfóliók, amiket aztán elbírálnak, alkalmasak-e egy esetleges későbbi kiállításra vagy print forgalmazására.

Ennek az értékelésnek a célja egy minőségi minimum felállítása, hiszen jelenleg is óriási a merítés a szcénában mind itthon, mind nemzetközi szinten. Az ALL CAPS egy hiánypótló közösség a magyar urban art világában.

Külön említést érdemel, az alább látható – Filatorigátról lementett – faldarab, amely most a pultot díszíti, és évek munkájának lenyomatából állt össze.