fbpx
Nyomj Entert

Állandó és változó | SPLIT kollekció by YOZA

A Józsa István tervezte SPLIT kollekció lámpái anyagukban a stabilitást, formájukban a folyamatos körforgást evokálják.

Ahogy a YOZA termékeiben általában, úgy a SPLIT kollekcióban is annak lehetünk tanúi, hogyan oldódnak fel egymásban az ellentétek. A Józsa István alapította brand alapvetően nyers, minimalista stílusát a márka art directora, a szintén formatervező Koós Daniella elegáns, feminin vonallal egészíti ki.

A SPLIT függőlámpa-család finom, virágszerű darabjai acéllemezből készültek.  „A célkitűzésem az volt, hogy a korszerű, digitális és a hagyományos, kézműves technológiák kombinálásával olyan egyedi vizuális élményt nyújtó design-termékcsaládot tervezzek meg, amely funkcionalitásában is maradéktalanul megfelel az elvárásoknak” – fűzi a kollekcióhoz a tervező, Józsa István.

A lámpák virágszerűen megnyíló palástfelülete 1 milliméter vastagságú acéllemezből készül és egy speciális hajlítási eljárást követően veszi fel a formáját. Vizuális megjelenésüket az interferenciajelenség teszi izgalmassá: a lámpát körüljárva a felhasználó folyamatosan változó képet lát. A lamellás kialakítás ellenére a lámpa által kibocsátott fény homogén, a falakra nem vet csíkos árnyékot, mivel a fényforrás egy nagy átmérőjű, teljes felületén világító LED-panel.

A lámpacsalád kifejlesztése NKA Alkotói támogatás segítségével valósult meg.

YOZA | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük