fbpx
Nyomj Entert

Avantgárd mozgalmak vizuális világát idézi a Paperdeer új videóklipje

Az alternatív elektronikus zenei formáció némi pihenő után új videóval rukkolt elő, mely egyben tavasszal érkező, új lemezük előfutára is. Itt az első ízelítő, a Gazsiafter, mely izgalmas animációs klipet is kapott.

A 2012-ben indult Paperdeer formáció tagjai Biró Norbert és Kiss Benjámin producerek, akik több EP-t és remixet is megjelentettek már, ám az elmúlt években viszonylag keveset hallattak magukról. Most azonban itt az újdonság, a Gazsiafter, amely egyben új albumuk előfutára is.

Olyan módon próbáltunk energikus tánczenét csinálni, hogy az organikus hangzású és minimalista maradjon, ne kövessen semmilyen főbb tánczenei irányt. […] A zenét a szürrealista művészet nagyban inspirálta” – meséli a dalról Biró Norbert. 

A dal animációs klipet is kapott, amely szürrealista ábrázolással mesél el egy történetet és akár a Gazsiafter háttérsztorija is lehetne. A videó grafikáit az akkor Párizsban élő Saba Anwar készítette, az animációt és a forgatókönyvet pedig Radnics Annamária jegyzi a srácok ötletei alapján. „A klip az apró részletektől halad a nagy egész felé, ami egy lány és környezete – a lány fülbevalója az inga, hajszálai a húrok, szeme a dob, az orra pedig a xilofon. Ezeket látjuk külön-külön, az egésznek mindig egy-egy apró részletét” – kommentálja a rendező.

A grafikához fontos inspirációt jelentett az avantgárd is, melyről Saba Anwar grafikus így beszélt: „A videóhoz kapott forgatókönyv alapján egy kontrasztos, minimalista, de erőteljes világot képzeltem el egy Malevich x Kandiszkij x Picasso avantgárd-koktél elfogyasztása után. A srácok egy dologhoz ragaszkodtak, mégpedig ahhoz, hogy a felhasznált jelenetek álljanak össze egy absztrakt stílusú lányarccá”.


A Paperdeer hamarosan újabb dalokkal jelentkezik, a friss lemez pedig várhatóan tavasszal érkezik.


Paperdeer | Facebook | Instagram | Youtube

Forrás: Sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük