fbpx
Nyomj Entert

Az építőkockázás élménye papíron | Stampville

Most már tudjuk, mi hiányzik a szürke, téli, karanténos hétköznapokból: Aurélien Debat különleges nyomdakészlete, ami egyszerre csinál belőlünk építészt és kivitelezőt az íróasztalnál ülve.

Egy egész házat, falut, felhőkarcolót vagy akár várost segít papírra varázsolni Aurélien Debat francia grafikus Stampville nevű készlete. A gyufásdobozra emlékeztető dobozban megbújó huszonöt pecsételővel különféle alakzatokat egymás mellé illesztve tervezhetjük meg saját épületeinket vagy városunkat, rajztudás és a térben ábrázolás képessége nélkül.

Két kedves gyerekkori emléket is megidéz a készlet, hiszen pecsételni és építőkockázni is mindenki szeretett gyerekként. A nyomdákat ez utóbbiak inspirálták, eredetileg az alkotó 2012-es Tamponville című interaktív kiállításán jelentek meg. A kiállításon nem csak papíron, hanem három dimenzióban, kartonkockákból is lehetett építkezni, és Auréliennek itt tűnt fel, hogy nem csak a gyerekek körében arat sikert a koncepció. „Akkor lett igazán izgalmas a dolog, mikor beszálltak a felnőttek is. Igazi építészeti installációk születtek” – emlékezett vissza egy interjúban. Ennek a sikernek köszönhető, hogy a Princeton Architectural Press-szel közösen Aurélien piacra dobta a Stampville készletet.

A Stampville-hez mi a BookDepository oldalon juthatunk hozzá a legegyszerűbben.

Aurélien Debat | Web | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük