fbpx
Nyomj Entert

Barabási Albert-Lászlóval kutatja új piacait a MOME

Megújulásának részeként nemzetközi piackutatást végez a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem. A cél nem csupán az egyetem külföldi versenytársainak vizsgálata, de új partnerintézmények és leendő oktatók megtalálása is. A munkát Barabási Albert-László magyar hálózatkutató és csapata segíti.

A MOME 2020-tól alapítványi formában működik: a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány célja az intézmény saját üzleti modelljének kialakítása és egy nemzetközi szinten elismert egyetemi márka felépítése. Ennek részeként átfogó nemzetközi piackutatás készül Barabási Albert-László hálózatkutató és szakértői csapata bevonásával: a hálózattudomány eszköztárának segítségével a MOME-hoz hasonló, a design és innováció területein sikeres külföldi egyetemeket és jó gyakorlatokat térképezik fel.

Az adatok elemzését és értékelését Barabási Albert-László mellett Szántó András New York-i székhelyű magyar kommunikációs szakember is segíti, aki olyan intézmények és márkák stratégiáján dolgozott már, mint a Metropolitan Museum of Art vagy a BMW.

„Adatok nélkül minden állítás csak egy vélemény. Új kutatásunk kiterjed a MOME versenytársainak vizsgálatára, de túl is mutat azon. Segít megértenünk a legsikeresebb intézményi modelleket és meghatároznunk azokat a szakmai fókuszterületeket, amelyekben a MOME egyedi és különleges lehet. Közben új partnerekre, sőt, leendő oktatókra is rátalálhatunk” – mondta el Böszörményi-Nagy Gergely, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány elnöke.

Az átláthatóság és a közösségi ismeretek bővítésének jegyében a kutatás eredményeit nem csupán a MOME teljes közössége, de a nyilvánosság is megismerheti majd.

Fotó: Bujnovszky Tamás

MOME | Web Facebook Instagram

Forrás: sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük