fbpx
Nyomj Entert

HYPE I Heti programajánló

Úgy tűnik, most végre hivatalosan is elstartolt a tavaszi szezon: kerthelyiség, terasz, napszemüveg, D-vitamin, bringa – welcome back. Nézzük, mi minden vár ránk április első hetében. Előre szólunk: a péntek-szombat-vasárnapi felhozatal bizony feladja nekünk a leckét!

 

Építészet és design a Toldi moziban

Folytatódnak a MOME Inspiráló Designelmélet, vagyis az IDE-estek! Az egyetem designkultúra szakos hallgatói ezúttal az építészet és design kapcsolatát járják körül. Mi személy szerint azért szeretjük ezeket az IDE-alkalmakat, mert mindig találunk legalább egy olyan témát, ami miatt érdemes a Toldi mozi felé vennünk az irányt. Most hétfő este kettő is akad, hiszen mind a balatoni nyaralók és villák, mind pedig Józsefváros építészete igencsak közel áll a szívünkhöz. Mindezek mellett a papírépítészetről mint ellenmozgalomról és a közösségi tervezés előnyeiről is szó esik majd.

Mikor:
április 1. (hétfő), 19:00-21:00

Hol:
Toldi mozi
 
Bővebb infó:
Esemény

***

A harmadik dimenzió

A Pécsi Tudományi Egyetem Művészeti Kara megújult elnevezéssel és kibővített tantárgy kínálattal várja újabb hallgatóit. A kiállításon látható munkák bemutatják a 3D számítógépes tervezőprogramok használatát a formatervezésben, a 3D nyomtatók és a CNC marógépek alkalmazási lehetőségeit a kivitelezés egyes folyamataiban, ugyanakkor láthatunk autonóm háromdimenziós kerámia és porcelán plasztikákat is. Hogy mi zajlik épp design fronton Pécsett, az kiderül a kiállítás megnyitón a FISE Galériájában. Azok pedig, akik a kedd esti alkalomról lemaradnának, április 12-ig megnézhetik a pécsiek anyagát, hétköznapokon 13 és 18 óra között.

Mikor:
Április 2. (kedd), 18:00-21:00

Hol:
FISE Galéria  

Bővebb infó:
Esemény

 

*** 

Fresh Meat, finisszázs

Hat fiatal alkotó – Diósi Máté, Hitre Imola, Lázár Dóri, Milica Mrvić, Rédling Hanna, Sivák Zsófi – munkáit láthatjuk kedd este utoljára a Hybridartspace falain. A Hybridart Management és a Budapest Photo Festival közösen kereste a választ arra a kérdésre, miszerint mi foglalkoztatja most a fiatal fotográfusokat, melyek azok a témák, amelyek mentén egy-egy sorozatuk elkészül. Hogy milyen választ adott a fenti kérdésre az a hat 35 év alatti fotós, akik a felhívás győztesei lettek, s ezáltal kiállítási lehetőséget kaptak a galériában, nem áruljuk el. Már csak azért sem, mert aligha tudnánk átadni azt az üzenetet, amelyet ők a fényképezőgép lencséjének túlfeléről igyekeztek megfogalmazni és láthatóvá tenni.  Nézzétek meg Ti magatok!

Mikor:
Április 2. (kedd), 18:30-20:00

Hol:
Hybridart Space – Galamb utca 6.

Bővebb infó:
Esemény

***

Magyar tervezők az OTTHONDesign kiállításon

Nem alakítjuk át a konyhapultot és a fürdőszobába sem tervezünk új zuhanyfülkét, mégis ott a helyünk az OTTHONDesign kiállításon. Április 3-7. között igenis megéri ellátogatni a Hungexpo területére, mert az a felhozatal, amely évről évre a Magyar Design standján fogad bennünket, eddig még sohasem okozott csalódást. Ebben az évben is lesz bútor, lakástextilek és –kiegészítők, lámpák minden mennyiségben. A „régi motorosok” között viszontláthatjuk (többek között) a Hannabi, a PDSIGN, a Fészek Részek és a Plydesign márkákat, az új kiállítók közül pedig leginkább a Nieto Light, a Hunik Design és a LumoConcept darabjaira vagyunk kíváncsiak. A kész termékek mellett diákmunkákkal is prototípusokkal is lehet találkozni, s így a fiatal pályakezdő tervezők is tesztelhetik a látogatókon gyártásra szánt darabjaikat. Keressétek a magyar tervezőket az 503-as standon a G pavilonban!

Mikor:
Április 3-7. (szerda-vasárnap)

Hol:
Hungexpo, G pavilon (Albertirsai út 10.)

Bővebb infó:
Hungexpo weboldal
Magyar Design stand

***

Az elégedett vendég pszichológiája

Hogyan alakul ki az ízélmény? Mitől függ, hogy valami ízlik vagy épp undorodunk az adott ételtől? Hogyan lehet manipulálni pszichológiai eszközökkel, hogy egy étel vonzóbb legyen? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ Forgács Attila gasztropszichológus a Piqniq Budapest soron következő eseményén. Korábban a Horizont színpadán „csaptak össze” húsevők és vegánok, most pedig az elégedett vendég ismérveiről lesz szó. A gasztrovállalkozások edukációs közösségeként aposztrofált Piqniq Budapest ismét magasra tette a lécet. Jegyek csak elővételben kaphatók!

Mikor:
Április 3. (szerda), 18:00-20:00

Hol:
Flow Specialty Coffee Bar & Bistro

Bővebb infó:
Esemény

***

Üvegkert és függődísz készítő workshop

A Nagymező utcában tartja soron következő workshopját Bubla Ági, vagyis a bubla márka megálmodója. Ha szeretitek a zöldeket, pozsgásokat és a tillandsia kifejezés sem ismertlen számotokra, akkor mindenképp ott a helyetek péntek esti alkalmon, ahonnan mindenki egy saját maga által készített üvegkerttel és függődísszel távozhat. Nyugi, nem para, ha nem vágod, mi is az a fittónia, elég, ha szereted a növényeket és örömmel piszkolod be a kezed a zöldellő végeredményért cserébe. Igyekezz, nehogy lemaradj!

Mikor:
Április 5. (péntek), 17:30-19:30

Hol:
Nagymező utca 25.

Bővebben:
Esemény

***

 

Szoknya szabásminta kurzus

A tökéletes A vonalú szoknyát keresed, de még nem találtad meg? Semmi gond, a PINKPONILO csapata segít! Szuper varrodájukban most Te készítheted el annak a szoknyának a szabásmintáját, amire mindig is vágytál. A péntek délutáni workshopon Csobota-Fehér Viktória vezetésével közösen szerkesztik meg a vállalkozó szellemű érdeklődők saját szabásmintájukat, és néhány jó tanácsot is kapnak, hogyan alakíthatják azt tovább, saját kedvük szerint. Egy ilyen szabásminta valósággal aranyat ér majd! Siess, mert a helyek vészesen fogynak!

Mikor:
Április 5. (péntek), 17:00-20:00

Hol:
PINKPONILO

Bővebb infó:
Esemény

 ***

 

Tatlin: Fridges – Outsiders Projekt

A “Hűtők” egy olyan projekt, amely több ember hűtőjét, szokásait mutatja be fényképeken keresztül. Talán bele sem gondolunk, mennyi mindent elárulhat rólunk az a hétköznapi tárgy, az az egyszerű konyhai nagygép, ami a mindennapjaink szerves része. Ezek a dobozok pontos lenyomatot képesek adni fogyasztási szokásainkról, s ezzel együtt rólunk is. Az óbudai Esernyősben rendezett kiállítást követően egész biztosan másképp nyitjuk majd ki a hűtőszekrényünk ajtaját.

Mikor:
Április 5. (péntek), 19:00-20:30

Hol:
Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont

Bővebben:
Esemény

***

GlasSpring

Miképp gondolunk az üvegre? Ismerjük-e az anyag sokféle arcát? A kortárs magyar üvegművészet remekeit láthatjuk Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül megvalósuló kiállításon. Ha eddig ismeretlen terep volt számunkra a hazai stúdióüveg-művészet, most itt a remek alkalom, hogy közelebbről megismerjük ezeket a tárgyakat. Péntek este irány Krisztinaváros és a Tér-Kép Galéria! A kiállítás megtekinthető május 10-ig.

Mikor:
Április 5. (péntek), 18:00-20:00

Hol:
Tér-Kép Galéria

Bővebben:
Esemény

***

Nyílt nap a Kelenföldi autóbuszgarázsban

Ha valami, hát akkor ez valóban kihagyhatatlan hétvégi programnak ígérkezik! A Kelenföldi autóbuszgarázs szombaton megnyitja kapuit és minden elképzelhető megtörténhet: igen, még az oktatóbusz volánja mögé is beülhetünk (persze, csak ha van érvényes jogosítványunk), vagy az autóbusz szimulátor segítségével élhetjük át a több tonnás városi járművek vezetésének izgalmait. A most 70 éves autóbuszgarázs szerelőcsarnokában vezetett túrán vehetünk részt, és persze előkerülnek az autóbusz makettek és a nosztalgia járművek is. Kár lenne kihagyni!

Mikor:
Április 6. (szombat), 10:00-16:00

Hol:
Kelenföldi autóbuszgarázs – Hamzsabégi út 55.

Bővebben:
Esemény

***

Müskinn: Gymbag Workshop

Most, hogy a lányok visszatértek a bécsi vásározásból, indulhatnak a workshopok, ahol kutyanyakörvet, övtáskát, pénztárcát és gymbaget is lehet készíteni a tervezőkkel közösen. Most szombaton utóbbi készül majd a Bodry galériáján, bőrből, vászonból vagy épp bársonyból, kinek épp mihez van kedve. Sőt, a lányok még arra is figyeltek, hogy teljesen vegán verziót is tudunk készíteni, ha nagyon szeretnénk. Azok, akik birtokolnak már akár csak egyetlen Müskinn-darabot is, tudják, hogy az az egy, bizony nem elég, sőt, az az igazi, ha mi magunk készítjük. Ahogy a lányokat ismerjük, a jókedv garantált!

 
Mikor:
Április 7. (szombat), 12:00-18:00

Hol:
Bodry

Bővebben:
Esemény

 

***

MOME Wardrobe

Az egyetem Textil Tanszékének ’A jövő tradíciói – textília és termelés’ elnevezésű integrált elméleti-tervezési gyakorlata inspirálta a MOME WARDROBE életre hívását. A vásáron kizárólag a MOME hallgatói, tanárai és munkatársai árusítanak majd: ruhákat, cipőket, táskákat, kiegészítőket, ékszereket vadászhatsz kreatív designerek gondosan szelektált, személyes gardróbjából 500 – 10 000 HUF közötti áron. Az esemény szervezői a jótékonyságról sem feledkeznek meg, az esemény végén a megmaradt ruhadarabokat rászoruló családokhoz juttatják el. Gyere a MOME-ra és frissítsd fel a gardróbod!

Mikor:
Április 6. (szombat), 10:00-19:00

Hol:
MOME Z, Auditórium – Bertalan Lajos u.

Bővebben:
Esemény

***

Kikötő PLACC & Design Market

Ha adjuk a szombat estéket (is) a TRIP hajón, a vasárnapokat is szeretni fogjuk. Ezúttal igazi szuper tavaszi vásárra számíthatunk, de persze, a klassz dunai panoráma + bár + halk zene kombó miatt is érdemes a rakpart felé vennünk az irányt. És ami még lesz: kézműves termékek, finomságok, kozmetikumok, gardróbfrissítő ruhák, kincsek minden mennyiségben.

Mikor:
Április 7. (vasárnap), 13.00-19.00

Hol:
TRIP

Bővebben:
Esemény

 

***

kiskertpiac – tavaszi zöldülés

Ismét kiskertpiac az Anker’tben! Imádjuk, mert mindig kapunk egy kis kóstolót a legfinomabb lekvárokból és különleges szörpökből (imádjuk például a Katyvasz pitypang szörpjét), és mosolygós, ismerős arcokkal találkozunk. De nemcsak enni- és innivalóért megyünk, hiszen mindig találunk újabb és újabb kincseket a kedvenc designereinktől. És persze, a virágok, palánták, zöldek sem hiányozhatnak. Úgyhogy egy biztos, most vasárnap sem térünk haza üres kézzel!

Mikor:
Április 7. (vasárnap), 10:00-16:00

Hol:
Anker’t

Bővebben:
Esemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük