fbpx
Nyomj Entert

Ceruzából fa is lehet? | Sprout

A válasz a kérdésre igen: olyan ceruzával is írhatunk, melyből fák nőhetnek ki. Persze majd csak azután, hogy az íróeszközből csak egy csonknyi marad.

Szöveg: Szolomayer Márk

A Sprout nevű dán startup rukkolt elő ezzel az igazán egyedi ötlettel: ha ezt a ceruzát hozza a Mikulás, Szentestére akár egy apró karácsonyfánk is lehet a ceruzánkból. 

Felmerülhet a kérdés, hogy digitális világunkban használunk-e még egyáltalán ceruzát? A válasz egyértelműen igen, méghozzá nem is elhanyagolható mennyiségben. Becslések szerint 14 milliárd ceruzát használunk évente világszerte, amihez 82 ezer fát kell kivágni. Ez ellen próbál tenni a Sprout az ültethető ceruzával. A koncepció igazán egyszerű, a ránézésre teljesen klasszikusnak kinéző grafitok végén található egy kis kapszula, ami vetőmagokat tartalmaz. Ha úgy érezzük, ceruzánkat már túl rövidre faragtuk, csak dugjuk a maradékot egy cserépnyi földbe, öntözzük sűrűn és négy héten belül már lesz is egy kis palántánk.

Ez az ötlet nemcsak szellemes, de több problémára is megoldást kínál. Egyfelől a ceruza klasszikus használata után új funkciójában él tovább, ezáltal kevesebb szemetet termelünk. Másrészről visszaadhatunk a természetnek egy fát is, ami a mai helyzetben igazán nagy dolog. A fák az éghajlatváltozás és a globális felmelegedés elleni küzdelem létfontosságú részét képezik, oxigént termelnek, stabilizálják a talajt és élőhelyeket biztosítanak bolygónk élővilágának.

Tehát ha valami menő és ökotudatos apróságot ajándékoznánk, mindenképp érdemes szétnézni a Sprout webshopjában!

Sprout | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Euronews

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük