fbpx
Nyomj Entert

Pasztell piactér barokk környezetben | KONNTRA

A horvátországi Varasd barokk városközpontjában elhelyezett új kioszkok nem visznek új színt a régi templom és a házak környezetébe. A meglévő pasztellárnyalatokat jóval élénkebben követik, rugalmasságukkal pedig lendületet adnak a régi piactérnek.

Az utóbbi években Varasdon feléledtek a kézművesség mindig is jelen lévő hagyományai, ezért vált aktuálissá a városka híres kézműves piacterének korszerűsítése is. A téren tavaly helyezték el a KONNTRA építész iroda tervezte kioszkcsoportot, amely nagyon finoman, mégis hatásosan dobja fel a környezetét.

A moduláris kioszkokat úgy helyezték el, hogy a járókelők kényelmesen tudjanak közlekedni tőlük, de egy kis főteret is kialakítottak közöttük. A dobozok két oldalról teljesen megnyithatók a tér felé, így egy kinti és egy benti bemutatóteret is kialakíthatnak az eladók, vagy utóbbit meghagyhatják műhelyüknek is.

A fahomlokzat rózsaszínje a templom és a környező házak pasztellárnyalatú falainak színeit idézi meg, felélénkítve. A kioszkok nyitott állapotában azonban nem ez, hanem a perforált, rétegelt lemezek dominálnak, na és persze a kézműves termékek, hiszen a projekt célja végső soron ezek kiemelése volt.

KONNTRA | Web | Behance | Facebook | Instagram

Forrás: ArchDaily

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük