fbpx
Nyomj Entert

DHB X HYPE – Nyitott Stúdiók I BALINT SARA BRIDALWEAR

A látogatók 3 napon keresztül ellátogathatnak a BS Bridal Kortárs Esküvői Stúdióba, ahol betekintést nyerhetnek a személyre szabott, környezettudatos esküvői ruhák tervezésének és elkészítésének menetébe, konzultálhatnak a tervezővel, és a következő évi kollekcióról is sok minden kiderül majd… Nyitott stúdiók a HYPEANDHYPER-en!

Szerzők: Mayer Kitti, Farkas-Zentai Lili

Bálint Sára textiltervezőként végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen 2007-ben. Tanulmányai elvégzése után stylistként, jelmeztervezőként dolgozott, majd 2010-ben megalapította saját BALINTSARA márkáját. Az évszaknak megfelelően alakultak ki a BS KNITWEAR és a BS BRIDALWEAR almárkák: előbbi a kézi és gépi kötésű ruhadarabok, utóbbi pedig egyedi menyasszonyi ruhák tervezését jelentette. Az első ruhakollekció régi csipkék újra felhasználásával készült – ez az élmény olyannyira meghatározóvá vált a tervező számára, hogy a mostani Balint Sara Bridalwear menyasszonyi ruha brand is erre a gesztusra épít.

Sára az elfeledett, de hasznos és szép csipkéket (vagy ahogy ő mondja) textil-emlékeket építi be egy-egy mai modern ruhadarabba. A kényelem és a tökéletes harmónia érdekében selyem és pamut anyagok, valamint ezek keveréke egészíti ki az antik textil elemeket. A tervező egy maroknyi kis csapattal a Jurányi Alkotóházban rendel, ide várja azokat a menyasszonyokat, akiknek hozzá hasonlóan fontos a hagyományok tisztelete, a régi anyagok megőrzése, újragondolása. A mintadarabokat a stúdióban személyesen is megtekinthetjük, felpróbálhatjuk, de a folyamat végén egyetlen, megismételhetetlen ruhadarab kerül majd ki a tervező kezei közül, emlékezetessé téve ezzel is a Nagy Napot.

A Design Hét alkalmával a tervező most kitárja a bemutatóterem és műhely kapuit: beavatja az érdeklődőket a menyasszonyi ruha tervezés és készítés menetébe, sőt a jövő évi kollekcióról is elárul egy s mást a kíváncsi látogatóknak. Nem csak menyasszonyoknak!

Nyitott Stúdió I BALINT SARA BRIDALWEAR:
Időpont: 2019. október 10-én és 11-én, 14:00-19:00 és október 12-én 10:00-18:00
Helyszín: Jurányi Alkotóház, 1027 Budapest, Jurányi utca 1-3., B lépcsőház (2. emelet, lifttel – a piros csík mentén a folyosó végéig)

További részletek és regisztráció a Design Hét Budapest honlapján!

A textil-emlékek otthona

A HYPE két apró kérdéssel és persze a rájuk adott válaszokkal szeretné még inkább felkelteni az érdeklődést az adott stúdiók, műhelyek iránt. Mind a tizenöt idén bemutatkozó Nyitott Stúdiónak ugyanazokat a kérdéseket tettük fel. Íme Bálint Sára válaszai – textil-emlékek otthona, plusz egy jó ebéd a környéken…

Melyik három szóval tudnád a legjobban jellemezni a stúdiótokat?

Otthonos, bensőséges, kaotikusan szervezett.

Van valami különleges szokásotok vagy mindennapi, de mégis nagyon sajátos rutinotok a stúdión, csapaton belül? Ha igen, mi az?

Különleges szokásunk nincsen, hacsak az nem, hogy szeretjük megkeresni ebédre a legújabb helyeket a környéken, és kipróbálni őket.


A HYPEANDHYPER 2019-ben újra médiapartnere a Design Hétnek, és ennek kapcsán – egy kiállítás és egy záró meglepetés mellett – az októberi eseménysorozatot mintegy felvezetve, cikksorozatban mutatjuk be az idei Nyitott Stúdiókat.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük