fbpx
Nyomj Entert

Egy ölelés és más semmi

A Hug Wall a 2018-as Art of Freedom pályázatra készült, a Sziget Fesztivál idei témája, a Love Revolution jegyében. Lényege röviden a következő:

„Olyan sok rossz van a világban. Főleg akkor látjuk így, mikor reggel kiömlik a kávé, kilyukad a zokni, késésben vagyunk és még az esernyőnk is otthon marad a szakadó esőben. Rossz napok sorozata kíséri végig életünket, azonban egy kis szeretetet belecsempészve a mindennapokba könnyedén vehetjük a balszerencse akadályait. A Hug Wall egy kis történetet mesél el, hogy lehet egy elrontott napot egy öleléssel megváltoztatni. Baloldalról jobbra sétálva a kép változik a lécek cikkcakk elrendezésének köszönhetően, így a mozdulatlan installáció a szemlélő helyzetváltoztatásával együtt válik dinamikussá. A szeretet forradalmát hirdeti erős, de kifejező színeivel, kedves grafikáival és azzal, hogy mi magunknak kell cselekedni ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok.”

Ez a második alkalom, hogy Czikkely Annáék installációt építhettek a Szigetre. 2017-ben egy nagyobb csapattal neveztek, akkor két alkotásuk, a Candyland (pihenőhely óriás fánkokkal és nyalókákkal) és a Chillcatchers (központi fát díszítő színes, világító álomfogók) is látható volt az ArtZone-ban. Idén négyen dolgoztak a Hug wall-on: Becker Dóra, Czikkely Anna, Hegedűs Ákos Márk és Orbán Dániel.

A Hug Wall 20 db 2 m-es fadeszkából áll, amelyeket harmonikaszerűen rendeztek egymáshoz. A két grafikát Dóri és Anna akrillal festették meg egy negyedik emeleti panellakásban, 40 fokos hőségben, 2 nap alatt. „Szerencsére a szállításban nagy segítséget kaptunk két ismerősünktől, a lábainkat (és a lelkünket) pedig már készíthettük is egy, a tavalyihoz hasonló kipakolós zarándokútra. A helyszíni összeállítás könnyen ment, mivel a fiúk is mérnökök, így fél nap alatt végeztünk – mindenféle baleset nélkül. Bár az idei projektünk sem volt kalandoktól és nehézségektől mentes, minden percét élveztük. Boldogsággal és büszkeséggel tölt el minket, mikor elsétálunk mellette a helyszínen, különösen, mikor látjuk, hogy a Szigetlakók is örömüket lelik benne” – mesélte Anna a Hype and Hypernek.

 

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük