fbpx
Nyomj Entert

Red Dot díjas a Graphasel

Egy gyors villámtalálkozó keretében arról tájákoztatott Drozsnyik Dávid a Graphaseltől, hogy egyik munkájuk Red Dot díjat nyert, méghozzá a dizájn Oscarjának számító, Red Dot Award: Communication Design 2018 díjat. A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok számára tervezett címkecsalád a csomagolás kategóriában kapta meg a 24 fős nemzetközi zsűri rangos elismerését.

A különleges címkék a mátrai borvidék sajátságos természeti adottságait sűrítik egy absztrakt szimbólumrendszerbe.

A borvidék jellegzetes természeti kincsei és jelenségei közül kiragadott formák adták a grafikák alapját, amelyek illeszkednek az adott bor sajátos íz- és illatvilágához.

„Mi, itt a Graphaselnél hiszünk abban – amit a modern dizájn alapítói a Bauhaus-ban fektettek le a múlt évszázad húszas éveiben –, hogy a művészi igénnyel megalkotott termékek bárki számára elérhetők legyenek és ne csak egy, a tervező-asztalon egyébként jól mutató, de a valóságba nehezen átültethető koncepció valósuljon meg” – mondta Drozsnyik Dávid, a Graphasel művészeti vezetője.

„Célunk az volt, hogy a borosüvegen található címke már önmagában is azt üzenje, hogy ez a termék kívül-belül minőséget képvisel, mégis mindenki számára elérhető. Ezt jól példázza, hogy mára ezek a borok ugyanúgy megtalálhatóak a hipermarketekben, borbárokban, mint a zenei fesztiválokon. A tervezés folyamán fontos szempont volt, hogy az új brand egységes márkaképet mutasson és egyben tükrözze a borászat filozófiáját és értékeit, így a tájegység sajátosságai is visszaköszönnek a csomagoláson.” – avatott be a kulisszatitkokba Misztarka Eszter, a címkecsalád tervezője.

A Red Dot Awards a világ legnagyobb és legtekintélyesebb dizájn és formatervezési díja. A sokezer pályázó között a világ legnagyobb vállalatai is megtalálhatóak, a korábbi években olyanok kapták meg a díjat, mint az Apple, BMW, Philips vagy éppen a magyar fejlesztésű Teqball. A Red Dot-díjas termékeket kitüntetett gyelem övezi szerte a világon.

Innen is gratulálunk, és ha ráértek, csekkoljátok a többi munkájukat, mert megéri:

 

 

 

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük