fbpx
Nyomj Entert

Fénnyel tetováló, különleges ékszerek | THE RAYY

A svájci THE RAYY ékszermárka csodás darabjai nem csak viselőik számára hordoznak különleges jelentést: egyedi gyártási technológiájuknak hála úgy tükrözik vissza a fényt, hogy üzenetük láthatóvá váljon.

„Készült aranyból, gyémántból, fényből” – olvasható a THE RAYY honlapján. A fény itt valóban az alapanyagok egyike, nem csak a nemesfémek és a drágakövek utólagos velejárója, a márka ugyanis az évezredes ötvösművészetet és a high-tech módszereket ötvözi különleges ékszereinek megalkotásához.

A technológia mögött Yuliy Shwartzburg és Romain Testuz állnak. Évekig tartó kutatásuk eredményeképp az arany felületét úgy tudják megmunkálni, hogy az meghatározott formában verje vissza a fénysugarakat.

A folyamat leegyszerűsítve úgy fest, hogy precíz optikai szimulációval előre kiszámolják, hová fog a fény koncentrálódni az ékszeren, majd ennek az információnak a birtokában látják el azt a megrendelő által választott üzenettel, szimbólummal.

A tizennyolc karátos aranyékszereket a márka kreatív igazgatója, Noémie Arrigo három alapelv mentén tervezi meg: absztrakció, modernitás és egyszerűség. Általában egy elvont ötletet önt formába, de gyakran nyúl ékszerklasszikusokhoz is, hogy azokat gondolja újra. A márka legutóbbi kollaborációjába az ismert svájci tetoválóművészt, Maxime Plescia-Büchit vonta be – ebből született meg a tizenkét csillagjegy szimbólumait magán hordozó medálkollekció.

THE RAYY | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Yatzer, THE RAYY

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük