fbpx
Nyomj Entert

Elhalasztják a London Design Biennale-t

A koronavírus nem csak a sport, hanem a művészeti élet menetrendjét is felülírja. Így történt most a London Design Biennale-val is. A nemzetközi közönséget is megmozgató designseregszemle harmadik alkalommal rendezett eseménye egy évet csúszik.

A döntés okaként egyértelműen a koronavírus-járványt nevezik meg a szervezők:

Továbbra is a látogatóink és tervezőink biztonsága a legfontosabb számunkra, ezért a jelenlegi utazási korlátozások és karanténra vonatkozó szabályok fényében a 2020 Biennale kiállítást 2021-re halasztjuk.

Az eseményt 2020. szeptember 8. és 27. között tartották volna, de ez a dátum jövő júniusra tolódik, a helyszín, azaz a londoni Somerset House azonban nem változik.

Az év témája a Rezonancia, kurátora pedig Es Devlin designer lesz. Körülbelül 50 ország és tájegység alkotói reflektálnak majd a témára különböző, izgalmasabbnál izgalmasabb installációk és prezentációk formájában.

A zsűri további kiemelt tagjai között szerepel a New York-i Museum of Modern Art (MOMA) szenior design kurátora, Paola Antonelli és a V&A szenior kurátora, Victoria Broackes.

A 2016-ban John Sorrell és Ben Evans által alapított fesztivál a világ design szcénájának egyik legfontosabb eseménye, ezért az alapítók is igyekeztek megnyugtatni a kedélyeket:

Nem tudhatjuk, mit hoz a következő hat hónap COVID-19 fronton, így egy olyan innovatív és felelős programon dolgozunk, amely rugalmasan alakítható a mindenkori helyzethez.

forrás: designweek

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük