fbpx
Nyomj Entert

Bonyolultból az egyszerű felé | Varga Luca – Interiorlines

Sokan vágyakoznak tetőtéri lakásba, ki a sok fény, ki a gerendák romantikája miatt. Varga Luca, az Interiorlines építész tervezője abban segített megbízóinak, hogy az egyébként bonyolult rendszerű tetőtér légies élettérként szülessen újjá.

A III. kerületi, belső kétszintes, nagy belmagasságú lakásban legalább annyi potenciál rejtőzött, mint amennyi kihívás. Az összetett geometriájú tetőtéri ingatlan több éve félbehagyva, üresen állt, mikor Varga Luca építész elkezdte a műszaki átalakítás tervezését.

A komplex tervezési feladat megoldására Luca innovatív belsőépítészeti megoldásokat javasolt. A lakás alsó, bejárati szintjére kerültek a közös használatú funkciók, a konyha-étkező és a nappali. A tetőtér geometriáját kihasználva Luca tágas, világos tereket varázsolt, azzal, hogy a felső szinten lévő hálószobát egy elegáns, ütemesen osztott üvegfallal kapcsolta össze a lakás középpontját alkotó nappalival.

Az emelet szorosan együtt él a földszinti terekkel. A lakás, bár magától értetődően egy kortárs, modern technológiával felszerelt tér, a klasszikus, felújított faszerkezetnek, és a hagyományos design elemeknek hála, igazi otthonná tudott válni. Több pontján tartalmaz például tradicionális kilim szőnyegeket, melyeket a burkolatokhoz vagy a falak színéhez igazodva választott ki a tervező.

Fotók: Horváth Miklós – mihophoto

Varga Luca – Interiorlines | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük