fbpx
Nyomj Entert

Elviteles kávé és kiborult hamutál

Csöpögő gomolyasajt a csapra akasztva, kiborult hamutál és elvarázsolt tacskó a függöny mögött. Beth Evans szürreális világában semmi különös nincs, csak maga az élet.

Szöveg: Sebestyén László

Az élet egyszerű pillanatai a terített asztalon, amely nélkül az élet nem lehetne élet. A száradó tésztacsíkok a szék karfáján, az elviteles kávé és az elégett gyufaszálak a terítőn. A halak furcsa, rendezett rendezetlensége. Borospoharak és ott hagyott ételek, mert valami fontosabb elszólított a vacsoraasztaltól. Beth Evans izgalmas csendéleteiben jól adagolja a high-end technikát és az egyszerű, hétköznapi tárgyak adta, absztrakt érzéseket.

Beth Evans a Westminsteri Egyetemen tanult fotográfiát. Nagy formátumú, 8×10 inches analóg filmmel dolgozva ismerte fel, hogy mennyire kreatív a szakma, amit tanult. Minden munkája kézzel laborált és nagyított. Mestereinek a szakma iránti szeretete és elkötelezettsége óriási inspirációt jelentett számára, megtanította őt a szemlélődésre és a kreatív fogalmazásmódra.

Minden munkáját digitális középformátumra készíti. Szereti a technika által a művészre rótt, lassabb munkafolyamat tempóját, ez ad neki időt és teret a gondolkodásra, az elmélyülésre. Merüljünk hát el mi is pár percre Beth Evans világába, üljünk le az asztalához, várjuk meg, míg szárad a tészta és kicsöpög a gomolya. Aztán úgyis futunk tovább.

Beth Evans | Web | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük