fbpx
Nyomj Entert

Fenyőre kapaszkodó faház | Helen & Hard

A norvégiai Odda város közelében, attól húsz percnyi sétányira találhatók a Woodnest kabinok, amelyek újraértelmezik a lombház fogalmát és a természetben töltött idő élményét. A fenyőfa törzséhez rögzített faházak terveit a norvég Helen & Hard építészeti stúdió jegyzi.

A Woodnest-projekt kiindulópontját a fában, mint építőanyagban rejlő potenciál és azzal való kísérletezés jelentette. A két faház a Hardanger-fjord közelében elterülő meredek, erdős hegyoldalban található. Különlegességeik közé tartozik, hogy az épületek öt-hat méteres magasságban, egy-egy fenyő törzséhez rögzítve kaptak helyet, s egy kis fahídon keresztül tudjuk megközelíteni azokat. A norvég vernakuláris építészet hagyományaiból inspirálódva a faházakat kezeletlen felületű fazsindelyek borítják, amelyek az idő múlásával természetes patinájukkal igazodnak majd a tájhoz.

Mindössze tizenöt négyzetméternyi alapterületen egy Woodnest kabin négy hálóhellyel, valamint fürdőszobával és konyhával rendelkezik. Nagy ablakainak köszönhetően minden helyiségből élvezhetjük a kilátást a fjordokra, az erdőre és a hegyekre.

Helen & Hard | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Designboom

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük