fbpx
Nyomj Entert

Fókuszban a kortárs fotó | Garten 2020

Több mint háromszáz kortárs művet bemutató kiállítás és vásár, tárlatvezetések, művészeti témájú pódiumbeszélgetések, kertmozi és koncertek a Balaton északi partján, Lovason: hamarosan kezdődik a GARTEN képzőművészeti vásár 2020-as kiadása. Az idei különlegességek közé tartozik, hogy kiemelt figyelmet kap a kortárs fotográfia. Jöjjenek a részletek!

A GARTEN vásárt második alkalommal rendezik meg, alapítói Bánki Ákos képzőművész és Schneller János művészettörténész. A művészeti bázis helyszíne Lovas, ahol augusztus 1-22 között nemcsak megnézhetjük, hanem meg is vásárolhatjuk a bemutatott művészeti alkotásokat, illetve számos izgalmas programon is részt vehetünk, ha egy kis kikapcsolódásra vágynánk. 

Többek között olyan műalkotások közül válogathatunk majd elérhető áron, mint Neogrády-Kis Barnabás karantén alatt készült Covid-19 sorozatának darabjai vagy Mészáros László különböző műfajban létrehozott fotográfiái, Bohus Réka és Csizik Balázs geometrikus konstruktumai, Koczka Viola identitáskereséssel foglalkozó fotói és Ács Alíz a halál és a transzcendencia témáját körbejáró Walpurg sorozatának képei. Mindezek mellett olyan különlegességekkel is találkozhatunk majd, mint a Kossuth- díjban részesült Ladányi Andrea táncos és koreográfus expresszív műalkotásai.

Mészáros László, Zöld
Neogrády-Kis Barnabás, Covid-19
Koczka Viola, Misperception

A három hétig tartó kiállítás és vásár kiegészül még tárlatvezetésekkel, illetve a fotóművészet témáját érintő pódiumbeszélgetésekkel, amelyeken a látogatók Alföldi Róbert fotógyűjteményéről is többet megtudhatnak majd. A programok közt szerepel még többek között Ujj Zsuzsi fotóművész koncertje, továbbá a GARTEN kertmozijában fotográfiával kapcsolatos dokumentumfilmeket is megnézhetünk. Ezek közt szerepel többek között a Sebastião Salgado világát körbejáró A Föld sója című alkotás, vagy a Mapplethorpe: A fényművész című életrajzi dokumentumfilm.

További részletekért és izgalmas programokért nézzetek szét a Garten weboldalán, vagy a vásár Facebook eseményén!

A képzőművészeti vásár online katalógusát itt tudjátok megtekinteni.

Garten | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük