fbpx
Nyomj Entert

Ház egy tó közelében

A cseh Atelier 111 építész stúdió által tervezett épület egyetlen mondatban talán így írható le: tradicionális horgászkabin formáját idéző családi nyaraló, festői tájban. 

A kabin külseje és helyszíne már önmagában is különleges hangulatot áraszt. Egyik sajátosságát jogszabályok által meghatározott méretei adják: az 50 négyzetméterben maximált alapterület és 5 méteres magasságkorlát speciális alaprajzi kialakítást igényelt annak érdekében, hogy az épület betölthesse funkcióját. Ennek köszönhetően szerkezete négy egységből épül fel, amelyből három összekapcsolt térrészként, a negyedik pedig különálló egységként működik. 

A különleges tóparti ház bejárati ajtaja a konyhába nyílik. A hálószoba szerepét betöltő központi egység, melynek tetőtere gyerekek számára biztosít alvóhelyet, a konyhán keresztül közelíthető meg. A megszokottnál nagyobb méretű üvegberakásoknak köszönhetően a konyhából és a hálószobából gyönyörű kilátás nyílik a ház közelében elterülő vízre, míg a szintén a konyhából nyíló nappali az előző két egységtől eltérően az ellentétes irányba biztosít kilátást a tájra. A negyedik, különválasztott térrész tárolóhelyként működik, amely halászhálók szárítására vagy pihenésre alkalmas, és fedett tornáccal egészül ki. Mi biztosan ideköltöznénk néhány napra!

Fotók: Boysplaynice

Atelier 111 architekti | Web | Facebook


Az Atelier 111 architekti munkássága még a Prágai Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán kezdődött 2007-ben. Projektjeikben a helyi történelmi és kortárs építészet közötti kapcsolatteremtés áll a középpontban.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük