fbpx
Nyomj Entert

Ház terasszal | beef architekti

Beton, tégla és fa harmóniája egyszerű és légies geometriai alakzatokkal társítva: a beef architekti építész stúdió által tervezett ház letisztult és elegáns megoldásai kiemelkedő példaként említhetők a szlovák építészetben.

A hétvégi ház egy idős házaspár számára épült Pozsony külvárosában, egy régi kertészeti telep helyén. Az épület karakterét két, funkciójában eltérő rendeltetésű terasz létrehozása adta meg: az egyik a ház napos oldalán található, egy medence is megközelíthető róla, az árnyékot pedig fa lamellák mellett egy betontető biztosítja az itt pihenőknek. A második egy piazzaszerű, hűvösebb nyári terasz cseresznyefával, amelyen kő, beton és tégla dominál. Mindkét tér csak néhány lépésnyire található a ház központi elemeként kialakított konyhától, ahonnan a ház többi egysége is belátható.

A megszokott, több szintes megoldás helyett az építészek minden funkciót egy szinten, logikus elrendezésben alakítottak ki: a helyiségek akadálymentesek és követik a ház külsejének formai letisztultságát és minimalista vonásait. A koncepció egy egyszerű, félig átlátszó léckerítéssel válik teljessé, amely az utcáról nézve kellő betekintést nyújt a mögötte elterülő formákra és tömegekre.

Fotók: Lenka Némethová, Peter Čintalan, Roman Dibarbora

beef architekti | Web | Facebook | Instagram

Forrás: ArchDaily

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük