fbpx
Nyomj Entert

HFDA design SPEED X HYPE | Sixay Furniture

A HFDA a neves olasz Istituto Europeo di Designnal (IED) közösen indította el design SPEED nevű mentorprogramját a nyár végén, olyan már stabil, akár külföldi tapasztalattal is rendelkező hat magyar formatervezőnek, akik elkötelezettek cégük további fejlesztése érdekében. Január végéig minden héten egy-egy újabb mentoráltat ismerhettek meg egy kicsit közelebbről itt, a HYPEANDHYPER-en – Kovács Barbara és Szikszai László, azaz a Sixay Furniture.

Szikszai László a cég tervezője és alapító-tulajdonosa bizony végigjárta azt a bizonyos ranglétrát: asztalos, faipari mérnök és terméktervező végzettséggel is rendelkezik. Később aztán 5 év bécsi tervezői munkával sajátította el a cég elindításához szükséges tudást. Ez a stabil szakmai alap pedig sikereik fontos összetevője: 100-120 német és svájci forgalmazó partnert, továbbá számos rangos német design díjat tudhatnak magukénak.

László munkatársa, Kovács Barbara export managerként a német és angol nyelvű partnerekkel való folyamatos kapcsolattartásról és a rendelések gyártásba adásáról gondoskodik, valamint egyre nagyobb szerepet vállal a hosszú távú stratégiák kialakításában is.

Különleges vonalvezetés, természetes anyagok

A Sixay bútorokra jellemző formavilág – könnyed, elegáns, a természet ihlette, lágyan ívelt formák –, valamint a fa és más igényes naturális anyagok, például a 100%-ig természetes olajok, viaszok következetes használata és a legmagasabb igényeket is kielégítő gondos kivitel a márka védjegye. Törekednek a kortalan, időt álló, generációkat végigkísérő termékek létrehozására; a manapság divatos ökologikus irányvonal pedig nálunk már 25 éve standard. A legismertebb Sixay bútor a sokfiókos, 9 fafajta színeiben pompázó SIXtematic komód, mely mára már ikonikussá vált.

A Sixay Furniture viszonylag kicsi, 8 fős cég. Mindenkinek megvan a maga feladata, legyen szó a tervezésről, az értékesítésről, a gyártáskoordinálásról vagy a logisztikáról. A jövőben az előttük álló fejlesztéseiket szeretnék véghezvinni. Rövidesen indul új telephelyük építése (iroda, bemutatóterem, raktár és műhely), mely elengedhetetlen a cég további sikeres működéséhez, valamint, hogy bővíteni tudják meglévő piacukat és emelni a márka presztízsét.

A Sixay Furniture és a design SPEED

„Eljutottunk egy olyan szintre, ahonnan láttuk, hogy a cégben még számos potenciál rejtőzik, de a napi rutin, a feladatok súlya alatt nem volt rá sem kapacitásunk, sem potenciális tudásunk, hogy a megfelelő irányba lépjünk. Reméltük, hogy itt kapunk néhány olyan meghatározó irányvonalat, amelyek mentén már viszonylag hatékonyan elindulhatunk. Ez – egyelőre – teljesülni látszik, hiszen számos hasznos tanáccsal és módszerrel gazdagodtunk, a termékportfólió helyes kezelésétől kezdve a márka image tudatosabb építéséig” – mondta el Szikszai László.

„Ráadásul az olasz előadók végtelenül türelmesen, nagyon jó példákkal, szórakoztató módon mutatnak rá olyan egyszerű elvekre, vagy éppen hibákra, amikről azt gondoljuk, hogy kézenfekvő, pofon egyszerű felismerések. Mégis, ha a gyakorlatba kell átültetni őket, hamar kiderül, hogy sokkal keményebb dió, mint az elsőre tűnik… Olyan gondolatokat ébreszthetnek ezek az előadások, amelyek aztán tényleges tervekké, projektekké alakulhatnak át” – tette hozzá.


HFDA design SPEED X HYPE című cikksorozatunkban a design SPEED hat mentoráltjának tervezői munkásságáról, a mentorprogrammal kapcsolatos tapasztalataikról olvashattok hétről hétre a HYPEANDHYPER-en

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük